Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Виїзне депутатське навчання

Створено: 2010-04-23 10:11:44Оновлено:

У цьому році відбулося перше виїзне депутатське навчання. Його головною темою стало підвищення рівня захисту споживчого ринку. Осередком для отримання знань було добре відоме не лише у нашій країні, а й за її межами підприємство - ДП «Кривбасстандартметрологія».

Секретар міської ради Сергій Маляренко високо оцінив роль цього підприємства у сприянні конкурентноздатності криворізької продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках. При цьому зазначив, що аналогічною за технічними можливостями структурою не можуть похвалитися навіть ряд обласних центрів України. Разом з тим, за словами керівника ДП Леоніда Машкіна, не меншою мірою заслуговує на відзнаку і кваліфікація персоналу. Поєднання цих двох складових - кваліфікації та оснащення – дозволило підприємству отримати заслужене визнання. Свідченням цього стала відзнака минулого року на європейському рівні - сертифікат «5 зірок». До речі, отримали його криворіжці першими в Україні. Одними з перших в країні сертифіковані за міжнародною системою управління якістю Криворізький міськвиконком та Дзержинський райвиконком. Одними з перших в місті відкрили лабораторію з перевірки продуктів на наявність генно-модифікованих організмів.

Головне завдання «Кривбасстандартметрології» Л. Машкін вбачає у допомозі підприємствам з метою випуску якісної продукції, що, в свою чергу, сприяє захисту споживачів. Задля цього створені потужні дослідна та метрологічна бази. Нормативна база складає понад 22 тисячі примірників стандартів в усіх галузях. Водночас, «Кривбасстандартметрологія» не зупиняється на досягнутому, постійно нарощуючи свій науковий і виробничий потенціал: освоюються нові напрями, відкриваються нові лабораторії. Щорічно в це інвестується близько півтора мільйона гривень.

(Детальніше – на сторінках газети «Червоний гірник» № 60-61 від 22.04.2010)


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради