Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг залучає міжнародні інвестиції для модернізації теплогенеруючих підприємств міста

Створено: 2017-03-23 09:38:23Оновлено: 2017-03-23 09:44:31

У рамках підписаної мером Юрієм Вілкулом угоди з керівництвом міжнародної фінансової корпорації NEFCO (Фінляндія) у Кривому Розі планується реалізувати проект з реконструкції котельні комунального підприємства «Криворіжтепломережа» по вулиці Сергія Параджанова. Тут на початку 2018 року планується встановити сучасний котел на біопаливі, а також індивідуальні теплові пункти для обігріву групи будинків в Довгинцівському районі. Це дозволить на 30-40% скоротити споживання газу по даній котельні.

Фінансування проекту буде здійснено за рахунок європейських інвестицій і міського бюджету.

Міський голова зустрівся з експертами шведської компанії AF Industries, які будуть консультувати і супроводжувати проект від підготовки технічної документації до проведення самих робіт.

Старший менеджер з управління компанії AF Industries Петер Даннбрінг сказав: «У Кривому Розі ми бачимо надійного партнера. Ви показуєте приклад іншим містам в питаннях енергоефективності та залучаєте кращий європейський досвід ».

Під керівництвом мера Юрія Вілкула Кривий Ріг працює над залученням фінансових інвестицій міжнародних корпорацій - GIZ (Німеччина), USAID (США), NEFCO (Фінляндія) та інших, для реалізації проектів з енергозбереження.

Завдяки впровадженню енергозберігаючих технологій за п'ять років в Кривому Розі споживання газу було знижено на 40%.

Мер Юрій Вілкул сказав: «Підвищення якості забезпечення криворіжців теплом, питання енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів є для нас пріоритетними. Ми системно працюємо над зниженням споживання газу з теплопостачальними підприємствами. Міська влада не може впливати на тарифи на тепло, які встановлює уряд, але зменшувати енерговитрати, споживання газу - ми можемо і ми це робимо».

На сьогодні підготовлені і готові до роботи проекти з установки біокотлів у восьмій  міській лікарні (Тернівський район, вул. Сергія Колачевського, 55), онкодиспансері (Довгинцівський район, вул. Дніпровське шосе, 41) і у школі №8 (Центрально-Міський район, вул. Першотравнева, 16).


 

23 березня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради