Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Міський голова Юрій Вілкул: Проблему підтоплення селища Гданцівки – вирішемо

Створено: 2015-03-23 17:04:18Оновлено: 2015-03-23 17:13:58

Протягом багатьох років мешканці селища Гданцівка (вулиць Машинобудівників, Тургенєва, Рилєєва, Менделєєва, Тихої, Плеханова, Челюскіна) потерпали від підтоплення поверхневими водами річки Інгулець. І от нарешті, наболіла для людей проблема буде вирішена завдяки розпочатому торік проекту "Протиповеневі заходи та поліпшення гідрологічного стану р.Інгулець». Проект реалізується в рамках довготривалої програми по вирішенню екологічних проблем Кривбасу. Роботи виконує підприємство «Універсалгазбуд», фінансування здійснюється обласним фондом охорони навколишнього природного середовища.

Днями міський голова Юрій Вілкул провів робочу нараду на об’єкті та перевірив стан виконання робіт. Він наголосив на їх значенні для жителів та підкреслив, що всі заходи, передбачені проектом мають бути виконані у встановлені терміни, адже мова йде про безпеку та комфорт людей.

«Пропускна здатність гідроспоруд, що розташовані поблизу моста вулиці Урицького -593 кубів в секунду. Ми проводимо заходи для того щоб збільшити її до 600 кубів в секунду. А тому на дільниці протяжністю 2,5 км. - від залізничного мосту до вулиці Урицького - розчищається русло. Глибина річки на дільниці становитиме 3 м, що дозволить нам забезпечити необхідну пропускну здатність. Відтак, це убезпечить садиби мешканців від підтоплень», - зазначив головний інженер ПП «Універсалгазбуд» Євген Бєлік.

«Передбачені проектом заходи спрямовані на поліпшення екологічного та санітарного стану прибережних смуг, дозволять відпочивати нашим мешканцям, займатися рибальством, також покращаться умови існування іхтіофауни», - розповіла начальник міського управління екології Світлана Охотнікова.

Що стосується технічного забезпечення то, на разі, на об’єкті працює 3 екскаватори. У разі потреби їх кількість буде збільшена до 6 одиниць. Крім того, для вивезення мулу планується залучити близько 40 самоскидів.

У 2014 році фахівці "Универсалгазбуду" розчистили 0,6 км русла річки, при днопоглиблювальних роботах вилучено 50,8 тис. м3 мула.

З лютого поточного року розпочато роботи з подальшої розчистки русла річки (заплановано розчистити 872 м русла річки з вилученням 128 тис.м3 мула) на зазначеній ділянці також планується виконати берегоукріплення Карачунівського водосховища (0,97 км).

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому    
  (056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net   


 

23 березня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради