Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Юрій Вілкул: Ми ставимо за мету максимально наблизити надання медичної допомоги нашим жителям, поліпшити якість медичного обслуговування. Досягти поставлених завдань можемо, розвиваючи первинну ланку медицини

Створено: 2015-03-23 16:59:59Оновлено: 2015-03-23 17:15:23

На сьогодні у Кривому Розі функціонує 31 амбулаторія загальної практики – сімейної медицини. У планах на цей рік - відкрити 8 амбулаторій. Одна із них буде розташована на мікрорайоні 7-й Зарічний, де проживає 12 тисяч мешканців, з яких 4 тисячі це – діти. Для людей питання отримання своєчасної медичної допомоги та зручність розташування лікувального закладу є надзвичайно актуальним.

«Будівництво амбулаторії на мікрорайоні 7-й Зарічний – спільний проект Криворізької міської ради та Світового Банку. Частину коштів виділяємо з міського бюджету, а частину дає Банк, - сказав міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул під час робочої наради з огляду приміщення для реконструкції під амбулаторію Центру первинної медико-санітарної допомоги №3,- ми подивились проект амбулаторії і вже найближчим часом на об’єкті розпочинаються роботи. Зробимо, щоб все відповідало кращим європейським стандартам: мешканці зможуть пройти необхідні аналізи, отримати процедури, буде працювати денний стаціонар, облаштуємо пандус, створимо всі умови для комфорту як пацієнтів, так і лікарів».

Обираючи місце розташування для майбутньої медичної установи, передусім, враховували радіус обслуговування та час, які знадобляться жителям для того, щоб дістатися до неї. Найдовша відстань до амбулаторії становитиме 800 м, найкоротша - 100-200 м.

Амбулаторія буде оснащена необхідною технікою, зокрема, у кабінетах встановлять комп’ютери, ноутбуки, ЛОР обладнання, офтальмологічне обладнання, електрокардіографи, апарат для електрофорезу, апарат для УВЧ-терапії, апарат ультразвукової терапії. У разі необхідності, якщо потрібно буде швидко дістатися до хворого, у розпорядженні медиків буде автомобіль.

«Ми дуже хотіли і мріяли про те, щоб у нашому мікрорайоні була така сучасна амбулаторія. І ми раді, що наше бажання здійсниться. Відзначу, що в амбулаторії працюватиме 6 сімейних лікарі. Всі – кваліфіковані, мають високі категорії», - відзначила головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги №3 Ліна Пашковська.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому  
(056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net 


 

23 березня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради