Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Якісне медичне обслуговування – один із основних пріоритетів соціальної політики в Кривому Розі

Створено: 2011-03-23 06:32:56Оновлено:

У 2010 році завдяки зусиллям губернатора Дніпропетровської області Олександра Вілкула, міського голови Юрія Вілкула і депутатського корпусу, лікувальні заклади Кривого Рогу отримали сучасне медичне обладнання на суму 9,5 млн.грн, проведені ремонти на суму майже 8 млн. грн. У поточному році на ці цілі передбачено понад 13 млн.грн. Про це повідомив заступник міського голови Костянтин Бєліков під час прес-конференції 18 березня.

Зокрема К.Бєліков відзначив, що будуть виконані ремонти в міських лікарнях №№ 2,5,9,16, пологовому будинку №1, дитячій поліклініці №1 та стоматологічній поліклініці № 3, зокрема ремонт крівель і установка металопластикових вікон. Додатково планується завершити установку металопластикових вікон у всіх підрозділах міськлікарень №№ 1,11 та дитячої лікарні № 2. Також планується провести реконструкцію джерел і мереж теплопостачання в лікарнях №№ 7,11,17. У всіх лікувальних закладах буде встановлена система доочистки води на харчових блоках.

Під час пресової конференції йшла мова і про виконання Державної Програми створення Центрів з охорони здоров’я матері і дитини в кожному регіоні. Це питання знаходиться на особистому контролі міського голови Юрія Вілкула. Відповідно до Програми, у місті запланована реконструкція другої черги пологового будинку № 2. На ці цілі із бюджетів всіх рівнів виділено 50 млн.грн. Як зазначив К.Бєліков роботи з централізованої бактеріологічної лабораторії вже проводяться. Її уведення в експлуатацію вирішить питання бактеріологічних досліджень для цілого ряду лікувальних закладів міста.

Особливе занепокоєння у міської влади викликають проблеми, пов'язані з онкологічними захворюваннями мешканців Кривого Рогу. Тому за ініціативи міського голови Юрія Вілкула на найближчому засіданні сесії Дніпропетровської обласної ради розглядатиметься питання про виділення коштів у розмірі близько 3 млн.грн. для перезарядки апаратів променевої терапії для Криворізького онкологічного диспансеру.

Загалом на 2011 рік Криворізькою міськрадою на охорону здоров’я виділено 382,5 млн.грн. Бюджетні кошти на медикаментозне забезпечення і проведення ремонтних робіт збільшено у поточному році відповідно на 33% і 43,5%.

(0564)92 13 03, [email protected]


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради