Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

ЦЕНТР «ВІЗА» (ЦЕНТР «ДІЇ»): відповідальність особи за несвоєчасну реєстрацію місця проживання

Створено: 2024-02-23 12:30:00Оновлено: 2024-02-23 12:31:34

Закон України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні» зобов’язує громадян України, які проживають на її території, а також іноземців чи осіб без громадянства, які на законних підставах постійно або тимчасово проживають на території України, реєструвати (декларувати) місце свого проживання протягом 30 календарних днів після зняття із зареєстрованого (задекларованого) попереднього місця проживання.

Місце проживання новонародженої дитини батьки або інші законні представники реєструють (декларують) протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.

Якщо під час подання документів встановлено, що громадянин України, звертається для реєстрації нового місця проживання в термін більше ніж 30 календарних днів після зняття з реєстрації з попереднього місця, посадова особа органу реєстрації або адміністратор центру надання адміністративних послуг документує адміністративне правопорушення відповідно до статті 197 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Перше порушення протягом року тягне за собою відповідальність у вигляді  попередження. Повторне порушення термінів реєстрації місця проживання протягом року тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, за реєстрацію (декларування) місця проживання з порушенням встановленого Законом строку особа сплачує підвищений розмір адміністративного збору, а саме 2,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року (на 2024 рік сума підвищеного адміністративного збору становить 75,70 грн.).

Якщо під час подання документів іноземцем чи особою без громадянства встановлено, що вони звертаються для реєстрації місця проживання після закінчення 30 календарних днів з дня отримання посвідки на постійне чи тимчасове проживання, зняття з реєстрації попереднього місця проживання, іноземця чи особу без громадянства направляють до територіального підрозділу ДМС відповідно до території обслуговування для вжиття до них заходів адміністративного впливу або інших заходів, визначених законодавством.

Консультацію з реєстрації/ декларування місця проживання або послугу з реєстрації місця проживання можна отримати в будь-якому офісі послуг Центру «Віза» (Центр «Дії») в сфері реєстрації місця проживання за адресами:

          Тернівський район: вул. Короленка, 1А, каб. 127;

          Покровський район: вул. Шурупова, 2, каб. 114, 115, 116, 117;

          Саксаганський район: вул. Володимира Великого, 32, каб. 112;

          Довгинцівський район: вул. Дніпровське шосе, 14;

          Центрально-Міський район: вул. Староярмаркова, 44;

          Металургійний район: вул. Галатова, 2;

          Інгулецький район: просп. Південний, 1; вул. Гірників, 19.

Нагадуємо, що в умовах воєнного стану офіси послуг Центру «Віза» (Центр «Дії») працюють за єдиним графіком з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 15:30, з технічною перервою з 12:30 до 13:00.

Записатись на прийом можна через веб-портал Центру «Віза» або відсканувавши QR-коди:

 

Центр «Віза» («Центр Дії») # Ваша довіра – наш досвід!

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
e-mail: [email protected],

https://viza.kr.gov.ua/

 

23 лютого 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради