Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Грантові можливості для бізнесу!

Створено: 2024-02-23 12:26:43Оновлено: 2024-02-23 12:29:37

(коментує управління розвитку підприємництва виконкому

Криворізької міської ради)

Наразі урядові ініціативи та гранти для бізнесу набувають особливого значення, надаючи підприємцям можливість отримати необхідні ресурси для створення та розвитку власної справи. Владою міста, у співпраці з Криворізькою філією Дніпропетровського обласного центру зайнятості, АТ «Державний Ощадний банк» тривають заходи по залученню бізнесу та громадян до участі в урядовій програмі «єРобота» на започаткування, розширення власного бізнесу за напрямами «Своя справа», «Новий рівень» та до міжнародних грантів. Організовано плідну комунікацію з наданням консультацій та супроводу при підготовці документів підприємцям на здобуття грантів. Проводяться круглі столи, тренінги, воркшопи для гранто-отримувачів за участю представників органів місцевого самоврядування, центру зайнятості, АТ «Ощадбанк».

Урядовий проєкт "єРобота" включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, у тому числі для ветеранів та членів їх родини, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.

Чергова хвиля подання заяв на отримання мікрогрантів на власну справу для ветеранів та членів їх родини, на створення або розвиток власного бізнесу, вже стартувала з 12 лютого 2024 року, і триватиме до 25 лютого поточного року.

Подати заявку на отримання гранту "Власна справа" можуть як діючі підприємці, так і громадяни, що не мають досвіду ведення бізнесу за посиланням https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu.

Взяти участь у програмі «Власна справа» від держави для ветеранів та членів їх родин можна, оформивши заявку в «Дії» за посиланням: https://diia.gov.ua/services/grant-dlya-veteraniv-ta-chleniv-yihnih-simej . Учасники мають шанс отримати до 1 млн грн на розвиток або старт власного бізнесу.       

Крім того інформуємо, що Мінекономіки за підтримки проєкту USAID “Конкуренто-спроможна економіка України” розроблено інтерактивний дашборд програм грантової підтримки для створення або розвитку власного бізнесу, (https://public.tableau.com/app/profile/me.ukraine/viz/Beta_generic/Dashboard_generic).
Метою функціонування дашборду є забезпечення оперативного моніторингу та відображення результатів реалізації програм надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, зокрема учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей, які реалізуються відповідно до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 738, зі змінами.

Запрошуємо суб’єктів  господарювання міста долучитися до отримання грантових коштів для розвитку та відновлення бізнесу. З діючими конкурсами грантів для потенційних грантоотримувачів від Дніпропетровської області можна ознайомитись за посиланням https://adm.dp.gov.ua/ (підрозділ БІЗНЕСУ→ Іноземні інвестиції, гранти→ Інформація про діючі конкурси, до яких можуть долучитись учасники від Дніпропетровської області).

Управління розвитку підприємництва виконкому міської ради, виконкоми районних у місті рад запрошують до співпраці підприємців з вказаного питання.

Інформацію з питань грантової підтримки бізнесу можна отримати в управлінні розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (50101, м. Кривий Ріг, пр. Металургів, 36Б, каб. 417, 418, тел. (0564) 92-25-89, e-mail: urp@kr.gov.ua.

Крім того, із вказаного питання можна звернутися до спеціалістів відділів або секторів управління проєктами/інновацій у виконкомах районних у місті рад, які надають комплексні консультації по формуванню необхідного пакету документів потенційним учасникам:

-  сектор інвестицій та інновацій відділу з питань економіки та перспективного розвитку Центрально-Міської районної у місті ради – (0564) 94 83 66, [email protected];

-  відділ перспективного розвитку району, інвестицій та інновацій виконкому Саксаганської районної у місті ради – (068) 680 99 28, [email protected];

-  відділ перспективного розвитку району, інвестицій та інновацій виконкому Металургійної районної у місті ради –(0564) 92 00 96, [email protected];

-  управління проєктами виконкому Тернівської районної у місті ради – (097) 912 68 80, [email protected];

-  відділ економіки та промисловості виконкому Довгинцівської районної у місті ради – (098) 916 09 19, [email protected]; відділ розвитку підприємництва - (068) 907 09 88, [email protected];

-  відділ розвитку підприємництва виконкому Покровської районної у місті ради – (096) 474 39 18, [email protected];

-  відділ економіки та промисловості виконкому Інгулецької районної у місті ради –(097) 241 37 88,  [email protected].

Відновлюємо бізнес разом!!

23 лютого 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради