Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Зміна назви юридичної особи: як це зробити?

Створено: 2018-02-23 16:08:24Оновлено: 2018-02-23 16:10:29

Виконавчий комітет Криворізької міської ради проводить системну роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату у місті, у зв’язку з чим доводить до відома суб’єктів господарювання наступну корисну інформацію.

Важливим етапом у здійсненні підприємницької діяльності є обрання найменування юридичної особи, яке складається з її організаційно-правової форми та власне назви.

Назва компанії має дуже важливе значення, оскільки відображає характер економічної діяльності фірми та дозволяє юридичній особі виступати учасником цивільного (торгового) обороту. Однак у процесі діяльності іноді може виникнути потреба у зміні назви з різних причин. Наприклад, компанія кардинально змінює характер своєї діяльності, а стара назва при цьому ніяк не відповідає новому напрямку.

В такому випадку не варто «панікувати»: ліквідувати таку компанію і створювати нову фірму не потрібно! Достатньо буде змінити лише її назву.

Слід зазначити, що зміна назви юридичної особи відноситься до категорії змін до статутних документів. Тобто нова назва має бути затверджена вищим органом підприємства та відображена  у статуті в новій редакції.

Як будь-які інші зміни в статутні документи, зміна назви підлягає державній реєстрації.

Для цього керівнику або уповноваженій особі керівника необхідно подати адміністратору Центру адміністративних послуг «Віза» або його територіального підрозділу чи державному реєстратору управління з питань реєстрації наступні документи:

1.Заяву про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань за формою № 3.

2.Рішення уповноваженого органу про зміни (справжність підписів повинна бути нотаріальна засвідчена).

3.Статут, викладений в новій редакції (справжність підписів повинна бути нотаріальна засвідчена).

4.Квитанція про сплату адміністративного збору.

5.Довіреність (у разі подання документів уповноваженим представником).

Протягом 24 годин після надходження документів будуть проведені відповідні реєстраційні дії.

Необхідно зазначити, що затверджуючи нову назву юридичної особи, необхідно враховувати вимог діючого законодавства.

Довідково: Вимоги до написання найменування юридичної особи затверджено Наказом Міністерства юстиції України від 05.03.2012 № 368/5.

Ми працюємо для Вас!

У нас ПРОСТО, ДОСТУПНО, ЯКІСНО!

Наші контакти:

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:

м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-34, 92-03-22, 74-29-49;

e-mail: [email protected].

Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].


 

23 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради