Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

До дня Європи в Кривому Розі пройде молодіжний фестиваль-форум

Створено: 2018-02-23 16:12:54Оновлено: 2018-02-27 13:25:54

Третій рік у Кривому Розі діє програма мера Юрія Вілкула «Нова генерація», спрямована на підтримку молодіжних ініціатив. У рамках програми була відкрита молодіжна приймальня. Зі своїми ідеями і проектами з розвитку рідного міста сюди приходить активна молодь Кривого Рогу.

На цьому тижні в молодіжній приймальні відбувся перший у цьому році прийом. Провів його заступник міського голови Андрій Полтавець. «У Кривому Розі живе і вчиться творча, активна та ініціативна молодь. І ми відкриті до їхніх нових, сучасних ідей, які допоможуть зробити рідне місто ще кращим і комфортнішим.  Такі зустрічі – гарна нагода поспілкуватися, запропонувати цікаві, конструктивні ідеї », - сказав А. Полтавець.

В ході  розмови були обговорені питання, що стосуються Дня Європи, який відбудеться 19 травня в парку «Тернівський». Очікується приїзд гостей з Німеччини, Португалії та Польщі.

Молодь виступила з ініціативою провести у рамках свята форум-фестиваль «Молодь, як чинник формування позитивного іміджу міста». Автор проекту, президент громадської організації «Академія тренінгової освіти» Ілля Лисоконь зазначив: «У рамках співпраці міста з німецьким фондом GIZ виникла ідея проведення такого форуму-фестивалю. Мета - об'єднати молодь, обмінятися досвідом і підняти імідж Кривого Рогу - міста з великими можливостями і перспективами».

Форум-фестиваль заплановано на 17 - 19 травня. Ілля розповів, що учасники презентуватимуть кращі молодіжні ідеї, ділитимуться своїм досвідом на зустрічах, «круглих столах», відвідуватимуть екскурсії. Також, обговорювалося питання набору волонтерів для заходу.

«Усі бажаючі стати волонтерами пройдуть безкоштовне навчання. У кого є таке бажання, можуть подати заявку до комітету сім'ї та молоді, до молодіжного криворізького Центру або на сторінці у Facebook-EURO-Fest День Європи в Кривому Розі », - сказав І. Лисоконь.

На прийомі були присутні і представники молодіжних виконкомів міста, які також поділилися своїми пропозиціями щодо проведення Дня Європи.

Довідково:

У Кривому Розі проживає понад 200 тисяч молодих людей віком від 14 до 35 років - це 30% від загальної чисельності жителів міста. У кожному районі працюють молодіжні виконкоми, молодь має можливість вивчити роботу органів місцевого самоврядування. У Кривому Розі реалізуються молодіжні проекти. Один з таких «Література на колесах», який став популярним серед криворіжців. У міському транспорті: тролейбусах, трамваях розміщують листівки, на яких надруковані твори криворізьких поетів. Також, активна молодь міста ініціює і проводить заходи з метою патріотичного виховання: «Спалах», «Інгульчани», «Зірниця». Крім того, представники молодіжних виконкомів беруть участь в наукових конференціях і зустрічах, акціях і в різних міських заходах.

 

 

23 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради