Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Кривий Ріг відзначив день екскурсовода

Створено: 2015-02-23 14:35:24Оновлено: 2015-02-23 15:51:07

 

20 лютого 2015 року за ініціативи КП "Інститут розвитку міста", за підтримки міського голови та ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг", вперше у Кривому Розі, відбулося відзначення досить незвичного для нашого міста свята – Міжнародного Дня екскурсовода, який щорічно, вже починаючи з 21 лютого 1990 року, відзначається в багатьох країнах світу.

Заступник міського голови Полтавець А.А. наголосив, що протягом останніх кількох років тема туризму для Кривого Рогу стає все більш актуальною. Яскраве тому підтвердження – реалізація Програми розвитку промислового туризму, що дала початок проведенню цікавих екскурсій по унікальним куточкам промислового Кривбасу, формуванню якісного туристичного продукту і представленню його на національному й міжнародному рівнях.

Також А.Полтавець зазначив, що наше місто не могло залишитися осторонь такого свята як День екскурсовода, адже Кривий Ріг у своєму розпорядженні має плеяду чудових фахівців, за допомогою яких кожен охочий може дізнатися більше про історію нашого міста та отримати найяскравіші враження від екскурсії об'єктами індустріальної спадщини Кривбасу.

До участі в відзначенні цього дня могли долучитися усі охочі та небайдужі мешканці нашого міста, а їх виявилось доволі багато. У залі, де проходив цей захід не було жодного вільного місця.

До уваги присутніх було запропоновано презентації найкращих екскурсійних маршрутів, розроблених найдосвідченішими екскурсоводами Криворіжжя.

Казаков Володимир Леонідович, завідуючий кафедрою фізичної географії, краєзнавства та туризму Криворізького національного університету" представив екскурсійні маршрути, що користуються найбільшим попитом серед туристичної спільноти.

Дубов Денис, голова правління громадської організації "UBF", поділився своїми напрацюваннями у незвичайному форматі туризму, а саме: велоекскурсії об'єктами промислового туризму. Це дає можливість відвідати недоступні для автобусних екскурсій куточки індустріальної спадщини.

Найденко Іван Володимирович, журналіст, засновник і керівник туристичної агенції "Криворізький меридіан", що понад 14 років працює за фахом екскурсійного супроводу, передав присутнім багато позитивних емоцій, пронизаних любов'ю до рідного краю.

Килимчук Антон, що працює завідуючим спортивно-туристичного відділу Тернівського центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді "Меридіан" та має чотирьохрічний стаж діяльності за фахом екскурсійного супроводу запропонував до уваги любителів водних екскурсій маршрути на байдарках з елементами дайвінгу.

Коньков Кирило, інженер-геолог, що останніх 5 років займається геологічним туризмом, презентував присутнім дивовижне перетворення відпрацьованих порід у "коштовну" сувенірну продукцію та запропонував усім бажаючим спробувати своїми руками долучитися до такого виду мистецтва.

Дворчук Едуард, аспірант кафедри географії Вінницького педагогічного університету, дослідник антропогенної спадщини, природи та історії Криворіжжя зацікавив громаду відеосюжетами велосипедних екскурсій каньйонами Криворіжжя.

Отримавши першу уяву та поглинувши у можливості туристичного сьогодення потенційні туристи продовжили своє ознайомлення з індустріальною спадщиною відправившись на безкоштовну автобусну екскурсію "Кривий Ріг – місто контрастів".

Такий захід ще раз акцентує увагу громадськості на важливості розвитку даного напрямку і об’єднанні зусиль задля досягнення спільної мети – перетворення Кривого Рогу на центр промислового туризму України. 

 

 

 

 

 

 


 

23 лютого 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради