Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Відбулося пленарне засідання міської ради

Створено: 2011-02-23 10:30:22Оновлено:

Відповідно до розпорядження міського голови від 07.02.2011 №25-р “Про скликання VІ сесії міської ради VІ скликання” 23 лютого 2011 року о 9.00 відбулося пленарне засідання міської ради.

На засіданні, яке вів міський голова Вілкул Ю.Г., розглянуто 65 питань, з них 32 – земельні. Усі проекти рішень, внесені на розгляд VІ сесії, прийняті.

Зокрема були внесені зміни до міського бюджету на 2011 рік з урахуванням розподілу засобів, які залишилися на рахунках загального і спеціального фондів міського бюджету станом на 1 січня 2011 року. Прийнято рішення розподілити на соціальну сферу і благоустрій міста основні кошти із 10,695 млн. грн., серед яких: 300 тис. грн. спрямовано на придбання медичного обладнання і ремонт крівлі в міській лікарні № 3, майже 200 тис. грн. – на проведення капітальних ремонтів у дошкільних закладах міста, 600 тис. грн. – на розвиток загальноосвітньої середньої школи №103.

Також на пленарному засіданні було затверджено ряд довгострокових загальноміських програм. Так, наприклад, основним завданням прийнятої програми щодо реалізації молодіжної політики «Молодь для міста – місто для молоді» на 2011-2015 роки є створення умов для інтелектуального і творчого розвитку молоді, формування здорового способу життя тощо. Програма розвитку освіти на 2011-2012 роки зорієнтована на розвиток освітянської галузі на основі сучасних технологій, а також забезпечення вертикальної інтеграції системи освіти для ефективної дії ланцюга «Школа – ВУЗ – підприємство». Як відзначив міський голова Юрій Вілкул, пілотним проектом цієї програми стане школа №103 – одна з найбільших шкіл міста. Вже цього року там передбачено створення необхідних баз даних, спеціалізованих кабінетів. Будуть введені електронні журнали, щоденники і навчальні посібники, придбані комп'ютери та телекомунікаційні системи, забезпечений мультимедійний супровід учбового процесу. Надалі цей досвід буде впроваджено в інших криворізьких загальноосвітніх учбових закладах.

На сесії були прийняті рішення щодо розвитку транспортної інфраструктури міста. Зокрема, на придбання сучасного устаткування для системи безпеки криворізького аеропорту, для забезпечення вимог усіх міжнародних стандартів, виділено 729 тис. грн. Унесені зміни в міську програму розвитку і безпеки дорожнього руху. Це пов'язано з тим, що постановою Кабінету міністрів передбачено виділення субвенцій з державного бюджету до місцевих бюджетів на будівництво і капітальний ремонт доріг за наявності затвердженої проектно-кошторисної документації. Крім того, виділені кошти на проектно-дослідницькі роботи за проектом з'єднання ліній швидкісного і міського трамваїв у районі станції «Кільце».

- Це надасть можливість продовжити маршрут руху швидкісного трамвая у південному напрямі і забезпечить комфортніші умови для жителів Кривого Рогу. З цього питання вже проведена дуже серйозна робота, вивчаються різні пропозиції фахівців і, що для нас не менше важливо, побажання криворіжців. Я упевнений, що найближчим часом мешканці дізнаються подробиці закінчення цього проекту, - зауважив міський голова Юрій Вілкул.

Щодо реалізації програми «Питна вода» Ю.Вілкул зазначив, що нещодавно була введена в експлуатацію оновлена насосна станція на підприємстві «Кривбаспромводопостачання». Загальна вартість робіт склала 10 млн.грн. Для подальшого поліпшення якості питної води в Кривому Розі буде продовжена спільна робота з обласною адміністрацією, будуть і сконцентровані фінанси області, міста і комунальних підприємств для вирішення поточних завдань. У 2011-2012 роках заплановано здійснити роботи із триступеневого очищення питної води, преаерації водозабірного ковша на Карачунівському водопровідному комплексі, буде завершено другий етап реконструкції оборотної системи. Міський голова наголосив: «Також передбачена заміна, я підкреслю – заміна, а не «латання» – частини водоводів комунального підприємства «Кривбасводоканал». Я упевнений, що всі ці та інші заходи в сукупності дозволять вирішити завдання, яке ми поставили перед собою – забезпечити криворіжців якісною, чистою питною водою».

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради