Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Мер Юрій Вілкул: У віддаленому мікрорайоні Кривого Рогу - селищі Ілліча, буде відкрита нова сучасна амбулаторія

Створено: 2017-12-22 14:59:33Оновлено: 2017-12-22 15:01:36

Амбулаторія буде побудована в рамках спільного проекту міста і Світового банку. Кошти на проведення ремонтних робіт виділив банк, необхідне обладнання та оснащення для медичного закладу буде закуплено за рахунок міського бюджету.

Хід будівництва амбулаторії в селищі Ілліча проконтролював мер Юрій Вілкул. На сьогодні вже зроблена і утеплена покрівля,  встановлені енергозберігаючі вікна. Будівельники доповіли міському голові, що роботи йдуть за графіком і їх планують закінчити в березні. В амбулаторії буде працювати сімейний лікар, буде денний стаціонар, аптечний кіоск.

«Для нас це дуже важливий об'єкт. Створення амбулаторії в селищі Ілліча є одним з моїх зобов'язань перед його жителями. Тут ніколи не було медичного закладу, людям доводилося їхати за 14 км, щоб отримати необхідну допомогу. З відкриттям сучасной амбулаторії, ми максимально наблизимо надання медичних послуг для жителів », - сказав мер Юрій Вілкул.

«20 грудня ми прийняли бюджет на 2018 рік і заклали гроші на розвиток первинної медицини: реконструкцію та оснащення амбулаторій практики сімейної медицини», - підкреслив міський голова.

У наступному році в партнерстві зі Світовим банком у Кривому Розі буде відкрито 10 амбулаторій. Будівельні роботи вже ведуться в усіх семи районах міста.

Для амбулаторій за рахунок міського бюджету  придбають необхідне обладнання: електрокардіографи, обладнання для обстеження майбутніх мам і малюків, офтальмологічне та ЛОР-обладнання, сумки-холодильники для зберігання вакцин і т.д. Для виїзду до пацієнтів додому в розпорядженні лікарів буде автомобіль.

Амбулаторія в селищі Ілліча обслуговуватиме півтори тисячі чоловік. Тетяна Малютіна, голова квартального комітету сказала: «Наш селище розташоване досить далеко від центру міста. У нас ніколи не було аптеки, є один медпункт, але цього недостатньо. У селищі багато людей похилого віку, маленьких діток - за медичною допомогою доводиться їздити в амбулаторію в районі ринку «Термінал». Тому, ми вдячні місту, меру за те, що у нас з'явиться своя амбулаторія. Нам її пообіцяв Юрій Григорович і, цілком впевнена, скоро ми її отримаємо».

Незважаючи на кризу, міська влада Кривого Рогу системно реалізує масштабну програму з будівництва та відкриття нових сучасних амбулаторій. Зараз у Кривому Розі вже діє 38 амбулаторій; до 2020 року заплановано створити ще 27: 10 - за підтримки Світового банку, 17 - за рахунок міського бюджету.


 

22 грудня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради