Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

ТРИ КРОКИ ДО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ

Створено: 2024-10-22 16:19:27Оновлено: 2024-10-22 16:31:19

Повага до себе починається з шанування законів своєї держави. Працюючи нелегально, людина сама себе позбавляє права на соціальний захист та передбачені трудовим законодавством гарантії, а також ставить під загрозу своє здоров’я та майбутнє.

Відповідно до норм статті 21 Кодекса законів про працю України, ТРУДОВИМ ДОГОВОРОМ є угода між працівником і роботодавцем, за якою працівник зобов’язується виконувати роботу, визначену цією угодою, а роботодавець зобов’язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін.

Трудовий договір з працівниками укладають юридичні особи, фізичні особи – підприємці тощо, які використовують найману працю.

Отже, наймати працівників можуть компанії, приватні підприємці, а також фізичні особи, які беруть на роботу кухарів, нянь, водіїв … При цьому всі вони стають роботодавцями і мають дотримуватися трудового законодавства.

Порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками є однаковим для всіх роботодавців.


Контакти інспекції з питань праці та зайнятості

департаменту соціальної політики виконкому Криворізької міської ради:

тел: 067 838 38 39, (0564) 92 02 24

 

Департамент соціальної політики

 

22 жовтня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради