Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрій Вілкул: «Міський бюджет перевиконаний на 12 відсотків. Це дає нам змогу переглядати кошторис»

Створено: 2015-10-22 14:55:05Оновлено: 2015-10-22 14:59:33

«Місто працює стабільно й маємо позитивне виконання міського бюджету. Всі завдання, які стояли перед нами на початку року не тільки виконані але й перевиконані», - зазначив Юрій Вілкул на прес-конференції з журналістами по завершенні  останньої,  65  сесії  міської ради шостого скликання.    

До міського бюджету за 9 місяців надійшло 3 млрд. грн. Це 112% до плану. Якщо робити аналіз по податках, зборах та платежах,  то це  - 1,6  млрд. грн., або 128% до плану. Що на 35% більше,  у  порівнянні  з  минулим роком.

Видатки  складають 2,7 млрд. грн..    

Варто відзначити,  що  82%     загального фонду  це -  захищенні статті.

«Перевиконання бюджету дає нам змогу переглядати кошторис. За підсумками вересня у нас є перевиконання - 35,7млн. грн.  Це - додаткові кошти і маємо  можливість їх  розподілити,-підкреслив мер, - крім цього, ще є перерозподіл вже затверджених видатків і тут є економія. Вона  пов’язана з тендерними процедурами, з необхідністю перерахунку проектно-кошторисної документації. Ми можемо використати і цей  ресурс  у цьому  році».

Пріоритетні галузі,  які отримали  додаткове  фінансування – охорона здоров’я, спорт,   освіта, соціальна  сфера,  благоустрій, міський електротранспорт.

Зокрема, 4,5 млн. грн. спрямовують на  придбання медикаментів та витратних матеріалів для проведення процедури  гемодіалізу. Державна програма для цих хворих не виконується в повному обсязі. З підтримкою міста проблема з гемодіалізом у Кривому Розі  вирішується включно до січня 2016 року.

Практично на кожній сесії виділялись  кошти для   медичних  закладів  вторинного рівня  на оплату розрахунків за  енергоносії. І цього разу на оплату теплопостачання для лікарень  направили   11,1  млн. грн.

«Ми надаємо  підтримку  5 дитячо-юнацьким  спортивним   школам, які раніше фінансувалися за рахунок Фонду   соціального страхування - 372 тис.  З цих грошей - 171 тис. грн.  йде на виплату заробітної плати працівникам цих шкіл. Справа в тому, що субвенції, яку надає держава - недостатньо. Коштів не вистачає на заробітну плату та індексації працівникам, оплату орендної плати та за енергоносії. А тому місто не залишає заклади і підтримує  їх», -зауважив Юрій Вілкул.

За рахунок перерозподілу коштів    на   сесії додатково виділено  50 млн. грн.  на ремонти доріг. Спочатку року  у Кривому Розі відремонтували 118  автошляхів.  Щодня  у місті укладають  1500-1700 тон асфальту, паралельно наносять  розмітку. Доки   погода дозволяє  ця  робота  триватиме. 

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому       
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net                                                                  


 

 

22 жовтня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради