Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі відкрилася 30-та, найбільша на сьогодні амбулаторія загальної практики – сімейної медицини

Створено: 2013-10-22 16:45:57Оновлено:

У грудні 2011 року Кривий Ріг став учасником пілотного проекту реформування галузі охорони здоров’я, ініційованого на Дніпропетровщині Олександром Вілкулом. Завдяки безпосередній підтримці на той час голови Дніпропетровської облдержадміністрації, нині Віце-прем’єр-міністра України, місто отримало потужний поштовх у напрямку розвитку медицини. У першу чергу це стосується створення інституту сімейної медицини, відкриття Центрів первинної медико-санітарної допомоги. На сьогодні Кривий Ріг є лідером з впровадження реформи охорони здоров’я, медична допомога стає більш якісною та наближається до населення. Звернутися за консультацією та пройти комплекс обстежень городяни можуть в амбулаторіях загальної практики – сімейної медицини поблизу свого місця проживання. Мережа медичних установ постійно розширюється.

Сьогодні, 22 жовтня міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул відкрив на мікрорайоні Східний-1,2 амбулаторію загальної практики – сімейної медицини №9, яка стала 30-ю у місті. «У нашій спільній роботі немає другорядних питань. Особливо, коли йдеться про здоров’я наших мешканців. Уперше за багато років лікувальні заклади отримали сучасну техніку на більш ніж 11 млн. грн, в 100 разів збільшено фінансування на одне відвідування – з 3 копійок до 3 гривень,- зазначив Юрій Вілкул. Наш незмінний принцип – забезпечити для кожного лікаря необхідні умови для прийому пацієнтів, а для самих мешканців - максимально наблизити медичні послуги. Яскравим прикладом є подія, на якій ми сьогодні присутні: відкриття амбулаторії на бульварі Кірова, 2а. Вона обслуговуватиме майже 13 тисяч чоловік, з них близько 3 тисяч – дітей. Донедавна жителям доводилось їздити до залізничної лікарні, дорога займала досить багато часу. А тому, при виборі приміщення для нової амбулаторії ми, передусім, враховували зручність розташування закладу. Зараз найдовша відстань для пацієнтів становить 1500 метрів».

Як відзначив присутній на відкритті головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.Мечникова - Сергій Риженко, криворізька амбулаторія відповідає всім сучасним вимогам як по якості приміщень, так і по оснащенню. «Я був у багатьох областях та містах, однак, кращої амбулаторії на сьогодні я не бачив. Потужний імпульс подібним перетворенням у нас в регіоні надав Олександр Вілкул. І зараз ми бачимо, що ці зміни приносять користь жителям Дніпропетровщини».

У просторому двоповерховому приміщенні створені всі умови як для пацієнтів так і медичного персоналу. На першому поверсі розташована реєстратура, аптечний пункт, кімната для очікування, гардеробна, кабінети для прийому пацієнтів з обмеженими можливостями. На другому – денний стаціонар, кабінет забору біоматеріалів, лабораторія, фізіотерапевтичний і процедурний кабінети. Придбане оснащення на суму 600, 5 тис.грн.: комп’ютери, ноутбуки, ЛОР-обладнання, електрокардіографи, апарат для електрофорезу, УВЧ-терапії та інші. У розпорядженні лікарів та медичних сестер сумки–укладки (17 штук), 5 глюкометрів, апарат Рота, холестерометр. Обладнання придбали шляхом централізованого постачання, його загальна вартість – 98,7 тис. грн. Для надання допомоги «на дому» є автомобіль марки «Geely». Головний лікар Центру первинної медико –санітарної допомоги №4 Анжеліка Логінова виказала вдячність всіх медиків за ту увагу, що влада всіх рівнів приділяє розвитку галузі охорони здоров’я та медичним працівникам.

У рамках програми «Місцеві стимули» міський голова Юрій Вілкул вручив ключі від квартир 2-ом молодим спеціалістам – співробітникам медичної установи.

Наразі в амбулаторії працюватимуть сімейний лікар, 2 педіатра, 2 терапевта, акушер-гінеколог. Відтепер, мешканці двох мікрорайонів Східний -1, 2 отримуватимуть кваліфіковану медичну допомогу безпосередньо за місцем проживання, що дозволить виявляти захворювання на ранніх стадіях та вчасно проводити відповідні профілактичні і лікувальні заходи.

Довідка:

Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини №9 входить до складу «Центру первинної медико-санітарної допомоги №4 ».У його структурі - 8 лікарських амбулаторій загальної практики-сімейної медицини, 4 з яких розташовані на базі міських лікарень №№ 2, 4, 5 та дитячих лікарень №2,4.Центр обслуговує населення Саксаганського та Довгинцівського районів у кількості 152690 осіб, у т. ч. дорослих – 126389, дітей – 26301.У Центрі працюють сімейні лікарі, дільничні лікарі-терапевти, педіатри та акушери-гінекологи.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому (056)440-04-32,
[email protected]


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради