Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Відбулося спільне засідання постійних комісій Криворізької міської ради

Створено: 2010-09-22 13:19:53Оновлено:

22 вересня 2010 року відбулося спільне засідання постійних комісій Криворізької міської ради. На ньому були розглянуті питання порядку денного пленарного засідання 56 сесії міської ради 5 скликання, яке відбудеться 29 вересня поточного року.

Крім того, у залі засідань виконкому Криворізької міської ради було проведено навчання депутатів на тему: «Про стан виконання програми розвитку освіти міста Кривого Рогу на 2006-2010 роки, затвердженої рішенням міської ради від 24.02.2006 № 4028». Доповідав з цього питання начальник управління освіти і науки виконкому міськради Сергій Кіслов.

Доповідач зазначив, що освіта міста характеризується стабільними кількісними та якісними показниками, позитивними тенденціями розвитку. В основу вибору стратегічних напрямів розвитку освіти міста покладена ідея взаємодії між системою та її зовнішнім середовищем. Максимальне залучення усіх сфер суспільного життя до вирішення завдань освіти і науки, врахування європейських цінностей сучасної освіти започаткували такі стратегії: організація профільного навчання в старшій школі; оптимізація мережі освітніх закладів з метою забезпечення доступності здобуття якісної освіти; запровадження новітніх інформаційно-комунікаційних технологій та дистанційної освіти у навчальний процес шкіл, професійно-технічних і вищих навчальних закладів; збільшення відсотка охоплення дітей дошкільною освітою і забезпечення психологічно-педагогічного та медичного супроводу організації життєдіяльності дошкільнят; забезпечення права кожної дитини 5-річного віку на доступність і безоплатність освіти; комплексна реалізація оздоровчої і культуротворчої функції освіти та інше.

За інформацією С.Кіслова, управлінням освіти і науки складено реєстр навчальних закладів, які впроваджують інноваційні технології, перспективний педагогічний досвід та здійснюють експериментальну роботу.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради