Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Восени у Кривому Розі буде відкрито 10 нових груп для дошкільнят, а на 44-му кварталі з'явиться новий дитячий садок

Створено: 2016-07-22 08:53:48Оновлено: 2016-07-22 09:12:52

Кривий Ріг займає перше місце в області щодо забезпечення місцями в дитячих садках. За останні п'ять років завдяки програмі мера Юрія Вілкула в дитячих садках міста відкрито 65 груп, створено 1 700 додаткових місць. А для допомоги батькам, за дорученням мера з 40% до 70% збільшено фінансування на харчування дітей в садочках за рахунок міського бюджету. При цьому батьки оплачують лише 30%, а не 60% вартості, що дозволяє їм економити більше 120 гривень за місяць.

У середу, 20 липня, криворізький міський голова Юрій Вілкул проконтролював хід реконструкції будівлі для дитячого садочка №20 по вулиці Глаголєва.

Юрій Вілкул сказав: «Необхідно стабільно збільшувати кількість дитячих груп у місті. До кінця року треба відкрити ще 10 нових груп. Має бути зроблено все, щоб у криворіжців не було проблем з влаштуванням дитини в дитячий садок, а малюки 100% були охоплені дошкільною освітою. Не менш важливо, щоб у всіх групах дітям було комфортно».

Як зазначила заступник мера Валентина Берлін, сьогодні дошкільною освітою в Кривому Розі охоплено 25 тисяч 577 дітей, від двох з половиною до шести років, що становить 98%. Це найвищий показник по Дніпропетровській області. Якщо у 2011 році в дитячих садках було 1111 груп, то в 2016 діє 1176. Також відкрито чотири дошкільні заклади.


Велику увагу міська влада приділяє дітям з особливими потребами. У Кривому Розі створено і діє 205 груп для дітей з порушеннями психо-фізичного розвитку, 59 санаторних груп, в яких оздоровчі курси проходять ослаблені діти та малюки, які часто хворіють.

У новому дитсадку буде відкрито 4 групи на 75 місць, в яких давно мають потребу жителі мікрорайону 44-й квартал. У садку буде сучасна система опалення та система вентиляції. А для зручності і комфорту дітей на першому поверсі в ігрових кімнатах робиться «тепла підлога».

Завідуюча дитячим садком №206 Лариса Шеремет сказала: «Новий дитячий садок – давня мрія жителів району, особливо молоді. Його відкриття дозволить молодим батькам спокійно виходити на роботу, малюкам отримувати дошкільну освіту, а ще розвантажить сусідній дитячий комбінат, щоб умови для дітей були більш комфортними».

Також вона відзначила важливість того, що за ініціативою мера місто взяло на себе більшу частину фінансування харчування дітей у садочках і батьки платять лише п'ять з половиною гривень в день, а не одинадцять, що дозволяє економити батькам більше 120 гривень на місяць. «Така програма дуже допомагає в сьогоднішній важкий час і, сподіваюся, вона буде продовжена», - підкреслила Лариса Шеремет.

22 липня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради