Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Прес-конференція із начальником управління праці та соціального захисту населення виконкому Криворізької міської ради І.Благун

Створено: 2010-06-22 14:17:35Оновлено:

22 червня 2010 року у прес-центрі виконкому Криворізької міської ради відбулася прес-конференція із начальником управління праці та соціального захисту населення виконкому Криворізької міської ради Інесою Благун. На прес-конференції розглядалися питання щодо державних та міських програм з питань праці та соціального захисту населення Кривого Рогу.

І.Благун зазначила, що важливою складовою соціального захисту мешканців міста є їх пенсійне забезпечення. На обліку в управліннях Пенсійного фонду України у Кривому Розі перебуває майже 211 тисяч пенсіонерів. Надходження до Пенсійного фонду України власних коштів станом на 01.05.2010 склало 867,4 тис. грн., – це на 147 млн. грн. більше порівняно з відповідним періодом 2009 року. Потреба на виплату пенсій порівняно з відповідним періодом минулого року зросла на 80,8 млн. грн. або 7,6%. Начальник управління праці та соціального захисту населення зауважила, що пенсії виплачуються своєчасно. Так, наприклад, на виплату пенсій станом на 01.05.2010 вже профінансовано 1057,4 млн. грн. (заявка на виплату пенсій на червень склала 294,3 млн. грн.). І.Благун розповіла про програму житлових субсидій, яка є однією із вагомих складових системи соціального захисту населення.

 І.Благун відзначила, що в опалювальному періоді 2009 – 2010 років субсидії отримали майже 20,2 тисяч криворізьких сімей.

 Також у Кривому Розі здійснюється виплата компенсацій громадянам, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. З початку року таких коштів виплачено на загальну суму 3,2 млн. грн.

Начальник управління праці та соціального захисту населення І.Благун повідомила і про те, що згідно з постановою Верховної ради України щодо проголошення 2010 - роком ветеранів Великої Вітчизняної війни, у місті розроблено ряд заходів, які передбачають соціальну підтримку ветеранів. Напередодні свята Перемоги ветеранам війни вручені ювілейні медалі «65 лет Победы в Великой Отечественной войне 1941-1945 гг.». Мешканці міста, які воювали на фронтах Великої Вітчизняної війни отримали сертифікати Дніпропетровської обласної державної адміністрації на забезпечення безкоштовними медикаментами. Виготовлені та надані ветеранам міські сертифікати за якими вказана категорія мешканців міста отримає послуги на безкоштовне медичне обслуговування (зубопротезування, слухопротезування, заміна кришталику) та послуги по соціальному обслуговуванню.

Крім того І.Благун додала, що кожного року міською радою приймається програма соціального захисту окремих категорій мешканців міста, на її виконання у 2010 році з міського бюджету спрямовано 6,2 млн. грн. Цією програмою передбачено матеріальну підтримку ветеранів війни, чорнобильців, афганців, мешканців міста, яким виповнилося 100 і більше років, дітей-сиріт, малозабезпечених сімей, які виховують дітей-інвалідів, сімей, які опинилися в скрутному матеріальному становищі, та іншим.

На прес-конференції І.Благун відзвітувала і про утриманяя мереж закладів соціальної сфери. Так, за рахунок коштів міського бюджету утримується два Будинкіи милосердя для самотніх, хворих та неспроможних себе обслуговувати громадян, на які спрямовано понад 3 млн. грн. Територіальними центрами соціального обслуговування щороку надається допомога понад 15 тис. пенсіонерам та інвалідам.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради