Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

О. Вілкул: Щороку проводимо для наших керівників закладів освіти навчання з цивільного захисту. Під час війни від обізнаності та чіткого розуміння педагогами основних правил залежить безпека школярів та, в цілому, освітнього процесу

Створено: 2024-04-22 15:12:36Оновлено: 2024-04-22 15:15:09

У Кривому Розі, за підтримки Ради оборони міста, з 22 по 24 квітня проходитимуть заняття з цивільного захисту у закладах освіти «Створення безпечного освітнього процесу в закладах освіти». Педагоги вдосконалюватимуть навички з цивільного захисту, відпрацьовуватимуть алгоритми дій під час тривог та надзвичайних ситуацій.

19 квітня на базі гімназії №26 пройшов міський День цивільного захисту. Участь у ньому взяли керівники шкіл, гімназій, ліцеїв, представники департаменту освіти і науки, районних відділів освіти та фахівці Криворізьких територіальних курсів цивільного захисту. Участь у заході взяв голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

Він зазначив: «У Кривому Розі діти навчаються у змішаному форматі - онлайн та з можливістю проведення офлайн-консультацій. Ми приділяємо величезну увагу саме питанню безпеки у наших закладах освіти. Це цілий комплекс заходів. Передусім, облаштування укриттів. Їх у закладах освіти ми створили 210: 108 - у школах, 87 – у дитячих садочках та 15 - у позашкільних закладах, всі вони отримали дозвіл від ДСНС. Робота у цьому напрямку триває. А всього для безпеки криворіжців у місті  облаштовано 326 укриттів, створено 213 Пунктів незламності, 70 модульних укриттів на зупинках.

Не менш важливе питання, щоб наші педагоги знали та володіли навичками з цивільного захисту, були готовими правильно діяти у разі надзвичайної ситуації. Спокійно та чітко виконували всі заходи, щоб уберегти дітей. Тому, разом зі спеціалістами цивільного захисту проводимо подібні навчання. До речі, такі заняття для керівників освітніх закладів проходять кожного року. Це – системна, дуже необхідна робота».

Учасники Дня цивільного захисту відпрацьовували алгоритми дій у разі повітряної тривоги, надання домедичної допомоги постраждалим під час евакуації та внаслідок обвалу. Взяли участь у практикумах з подолання панічних нападів, з мінно- та кібербезпеки.

Січкарук Олег, начальник Криворізького районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області сказав: «Сьогодні ми практично відпрацювали всі навички  та теоретичні знання, які керівники закладів отримали з цивільного закладу. Це дуже важливо на сьогоднішній день,норми безпеки повинен знати кожен мешканець. Для наших керівників ми підготували практичні заняття з багатьох надзвичайних ситуацій, які можуть статися сьогодні. Дуже важливо закріпити всю інформацію практикою, тому ми покажемо як правильно діяти в різних ситуаціях».

Кислов Сергій, директор гімназії №109 «ТЕМП» зазначив: «Для кожного керівника закладу такі навчання дуже важливі. Багато потрібної інформації  надали наші рятувальники. Також, колеги поділилися з нами своїм досвідом організації навчального процесу під час війни. Це,  безпосередньо, і саме навчання, і психологічна підтримка, іправила надання домедичної допомоги. Я вже знаю, що нам треба започаткувати в нашій гімназії».

У Кривому Розі за період воєнного стану в результаті ракетних атак та дронів зазнали пошкоджень понад 150 будівель закладів освіти. З них закладів освіти комунальної форми власності 84 (деякі будівлі постраждали два, три, а то й чотири рази). З них: 27 закладів дошкільної освіти, 43 заклади загальної середньої освіти, 13 закладів позашкільної освіти. За рахунок коштів міського бюджету здійснюються ремонтні роботи пошкоджених будівель.

22 квітня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради