Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Юрій Вілкул: «Зробимо у місті прекрасне дитяче містечко з ляльковим театром»

Створено: 2015-04-22 16:53:02Оновлено: 2015-04-22 17:06:18

У березні, напередодні Міжнародного дня театрів, міський голова з робочою поїздкою побував у трьох міських театрах. Оглянувши творчий «майданчик» театру ляльок та поспілкувавшись із колективом, Юрій Вілкул наголосив, що умови, в яких працюють актори, необхідно змінювати, покращувати. Тоді ж мер дав доручення  всебічно вивчити це питання, прорахувати всі можливі варіанти для вирішення питання надання театру ліпшого приміщення. І таке рішення було прийнято. Театру ляльок таки змінить свою адресу. Знаходиться вона буде у рідному для лялькарів Саксаганському районі. Це – колишній палац культури шахти «Батьківщина».

21 квітня на його базі мер провів робочу нараду, ознайомився з об’єктом, його територією, станом службових приміщень, глядацької зали та сцени.

«Довгий час ми думали, шукали де можна розмістити наш театр ляльок і, нарешті, зробили вибір. Ми оглянули палац культури шахти «Батьківщина» з творчим колективом лялькового театру, керівництвом Криворізького залізорудного комбінату і дійшли висновку, що потрібно перепроектувати будівлю, аби зробити тут прекрасне дитяче містечко з ляльковим театром. Ми хочемо, щоб і діти, і їхні батьки, які будуть приїздити сюди, отримували естетичну насолоду. Маємо зробити у місті справжній острівець дитинства. Ми капітально відремонтуємо палац, переобладнаємо кімнати для акторів та творчі цехи, облаштуємо територію навколо будівлі, встановимо дитячі майданчики, атракціони. А тому зараз активно займатимемося розробкою проекту»,- зазначив Юрій Вілкул.

 Палац культури «Батьківщина» зараз перебуває на балансі Фонду держмайна. Будівля майже 20 років не експлуатувалася.

«Протягом всього часу Криворізький залізорудний комбінат зберігав палац і ми раді з того, що місто прийняло рішення створити тут ляльковий театр. На сьогодні досягнута домовленість про те, що комбінат візьме шефство над театром»,- розповів помічник директора з персоналу Криворізького залізорудного комбінату Микола Невеселий.

«Палац культури дуже затишний, хороша глядацька зала, добра акустика, багато підсобних приміщень. Ми бачимо, що керівництво міста не голослівно, а на ділі  підтримує і прагне зберегти культуру в місті»,- зауважила директор театру ляльок Світлана Михайлова.

Обрана будівля розташована у гарному районі міста. Фактично це - великий житловий мікрорайон, в якому проживає багато дітлахів. Проблем із транспортним  забезпеченням не буде. Доїхати до нового театру ляльок дорослі та малеча зможуть або на тролейбусі, їх тут курсує 2, або ж «маршрутками» - їх 6.

«Переконаний, що таких культурно-мистецьких закладів у нашому місті має бути більше. Якщо з дитинства будемо привчати дітей до прекрасного, знайомити з культурою то, можливо, і негатива у нашому житті буде менше»,- зауважив Юрій Вілкул.

  Міський голова додав, що часу на «розкачування» немає. У планах міста - до кінця року реалізувати проект і щоб актори театру радували юних глядачів своїми виставами вже у новому творчому сезоні.       

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому

 (056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net                 

22 квітня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради