Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Відбулося засідання виконкому Криворізької міської ради

Створено: 2010-04-22 10:20:22Оновлено:

21 квітня 2010 року за участі міського голови Юрія Вікторовича Любоненка відбулося засідання виконкому Криворізької міської ради.

Окрім традиційного складу членів виконкому на засіданні також були присутні: заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації – керівник апарату облдержадміністрації Надія Подоплєлова, яка до призначення на нову посаду працювала керуючою справами виконкому Криворізької міської ради, та Генадій Темник – заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації, який працював заступником Криворізького міського голови. Ю.Любоненко подякував їм за плідну працю на користь Криворіжжя та нагородив Н.Подоплєлову почесною грамотою виконкому Криворізької міської ради, а Генадію Темнику вручив почесну нагороду «За заслуги перед містом» другого ступеня. Також на засідання виконкому був запрошений начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Дніпропетровській області Олександр Оксамитний.

На засіданні виконкому було розглянуто понад 30 питань, основними з яких були питання щодо стану навколишнього середовища, стану розрахунків криворіжців за житлово-комунальні послуги та стану медичної допомоги інвалідам і ветеранам Великої Вітчизняної війни.

З першого питання, щодо стану навколишнього середовища, доповідав начальник управління екології виконкому міськради Віталій Філімонов. Він зазначив, що тривала й інтенсивна діяльність гірничо-металургійних підприємств, підприємств машинобудівної та хімічної промисловостей, підприємств теплоенергетики і будматеріалів значно впливають на екологічну ситуацію у Кривому Розі. У 2009 році обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря склали 321,5 тисяч тон і хоча це на 28% менше ніж у 2008 році, однак рівень забруднення навколишнього середовища залишається високим. В.Філімонов наголосив, що у 2009 році витрати Криворізьких підприємств на заходи з охорони довкілля зменшилися, у порівнянні з 2008, на 117,7 мільйонів гривень (12%). Враховуючи ці проблеми та з метою покращення екологічної ситуації в місті виконком міської ради рекомендував підприємствам Кривбасу забезпечити своєчасне виконання природоохоронних заходів, забезпечити ефективну роботу пилогазоочисного обладнання відповідно до правил експлуатації, забезпечити ефективну роботу очисних споруд стічних вод та дотримання нормативів гранично допустимих скидів тощо.

Наступним питанням, яке розглядалося на засідання виконкому міської ради, було питання про стан розрахунків споживачів міста за житлово-комунальні послуги. Доповідав  начальник управління економіки виконкому міськради Олександр Світличний. Він зазначив, що уряд країни поставив досить жорсткі вимоги щодо стовідсоткової сплати до 1 жовтня поточного року підприємствами теплоенергетики заборгованості за спожитий природний газ, яка утворилася протягом сезону 2009-2010 років. Підприємства теплоенергетики міста заборгували за природний газ близько 745 мільйонів гривень, населення Кривого Рогу - 120 мільйонів гривень.За спожиту теплову енергію та гаряче водопостачання мешканці житлово-будівельних кооперативів мають борг перед КП «Криворіжтепломережа» в розмірі майже 24 мільйонів гривень. Найбільший приріст боргів допущено кооперативами Дзержинського району.

За словами О.Світличного, протягом останнього місяця ситуація з розрахунками населення за житлово-комунальні послуги не лише не покращилася, а, навпаки, погіршилася. Так, станом на 1 квітня 2010 року загальна заборгованість мешканців міста за спожиті житлово-комунальні послуги складає 535,3 мільйони гривень та по відношенню до попереднього місяця зросла на 3,3 мільйони гривень (0,6%). Однак, слід відзначити, що за останній місяць заборгованість зросла по всім районам окрім Саксаганського, де по відношенню до 1 березня поточного року борг зменшився на 537,6 тисяч гривень (0,5%). У той же час найбільше зростання боргу зафіксовано у мешканців Жовтневого району і становить 131,7 мільйони гривень.

Щодо боргів за комунальні послуги працюючих мешканців на підприємствах міста, то найбільший борг залишається в Дзержинському районі і складає 48,1 мільйони гривень. Основним боржником є ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» - борг 42 мільйони гривень.

Також на засіданні виконкому розглядалося питання і щодо стану медичної допомоги інвалідам і ветеранам Великої Вітчизняної війни. Як відзвітував начальник управління охорони здоров’я виконкому міськради Олександр Світловський у Кривому Розі на медичному обліку у лікувально-профілактичних закладах міста знаходиться 35483 інваліди та учасники бойових дій, вдови, на яких розповсюджується дія Закону України «Про стан ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Для надання стаціонарної допомоги у лікувально-профілактичних закладах міста створено 238 палат для інвалідів та учасників війни, в яких розгорнуто 349 ліжок. У минулому році проліковано у стаціонарних відділеннях 7186 інвалідів і ветеранів, у денних стаціонарах - 8232 ветерани війни, проведено оперативних втручань 1012 ветеранам війни.

У 2009 році амбулаторну допомогу отримали 34812 ветеранів війни, у Дніпропетровський госпіталь інвалідів війни було направлено 45 осіб, одержали санітарно-курортне лікування 687 осіб.

У Кривому Розі КП «Фармація» створено 3 аптеки «Ветеран» та 1 аптечний пункт. А приватні аптечні установи, такі, наприклад, як ПП «Гален», «Фалбі», «Сапожников» встановлені пільгові знижки від 5% до 15% вартості на лікарські засоби ветеранам Великої Вітчизняної війни.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради