Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Центр «Віза» («Центр Дії») роз’яснює: як додати свідоцтво про народження дитини до застосунку Дія

Створено: 2024-03-22 11:18:50Оновлено: 2024-03-22 11:20:43

У ситуаціях, які передбачають використання свідоцтва про народження дитини та для ідентифікації її особи достатньо додати свідоцтво у додаток Дія та пред'явити цифрову версію цього документа. Цифрове свідоцтво можна використовувати у подорожах Україною, а також при отриманні банківських, медичних та освітніх послуг.

Уже понад 3,5 мільйона батьків додали свідоцтво про народження дитини в Дію. Кілька кліків у смартфоні — і важливий документ завжди під рукою.

Щоб додати свідоцтво про народження своєї дитини до документів у застосунку, прогортайте до останньої картки в Документах у Дії та натисніть Додати документ → Свідоцтво про народження дитини. Введіть серію та номер свідоцтва.

Серію та номер свідоцтва потрібно вказувати тому, що тільки за ними можна знайти цей документ у державному реєстрі актів цивільного стану громадян.

Дія перевірить дані в реєстрах і свідоцтво про народження  дитини з'явиться поруч з іншими цифровими документами у вашому застосунку.

У деяких випадках свідоцтво про народження може не підвантажитись:

-          якщо допущено помилку при введенні у застосунок серії або номера свідоцтва;

-          Ви усиновили дитину чи є її опікуном;

-          батьки позбавлені батьківських прав;

-          можливо, було велике навантаження на реєстр, коли вводили серію та його номер в застосунок. Рекомендуємо спробувати ще раз пізніше.

Важливо!

Якщо матір змінює прізвище після отримання свідоцтва, то дані не збігаються з відомостями в актовому записі – у цьому разі свідоцтво про народження дитини не підтягується у застосунок.

Цифровий документ має таку ж юридичну силу, як і його паперовий аналог.

Якщо свідоцтво про народження відобразилося в Дії, то воно дійсне, оскільки Дія отримує дані про свідоцтво з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Центр “Віза” (“Центр Дії”) - #Ваша довіра - наш досвід!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
 
 [email protected]

22 березня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради