Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Виконком Криворізької міськради і Головне територіальне управління юстиції у Дніпропетровській області: 3 роки реформи публічної адміністрації

Створено: 2019-03-22 15:49:32Оновлено: 2019-03-22 16:05:43

Криворізьку реформу публічної адміністрації відчула вже кожна криворізька сім'я, бо тільки протягом минулого року надано 386 тис.послуг, а в цьому році вже наближаємось до 100 тисяч. Криворізький ЦНАП «Віза» - серед ЦНАПів лідерів України.

З 2015 року Мін’юст активно включився в процес реформи і першим серед органів влади добровільно відмовився від невластивих для міністерств повноважень і функцій з надання громадянам адмінпослуг у сфері бізнесу та нерухомості. Мотивація чітка і проста – тільки влада на місцях має прямий контакт з мешканцями, а значить тільки вона зацікавлена і може надавати якісні послуги громадянам.

У 2016 році наш виконком було акредитовано органом державної реєстрації бізнесу і нерухомості; ми прийняли від юстиції 135 тис. реєстраційних справ громадян і суб'єктів господарювання. Для зручностей криворіжців замість 1 офісу реєстрації - за розпорядженням міського голови, організували 13 фронт-офісів, у тому числі 4 – мобільних. Коштом міського бюджету придбали і забезпечили роботу програмного продукту «Електронний архів реєстраційних справ», вдвічі збільшили штат державних реєстраторів (сьогодні їх 20). За нашими розрахунками, більше 90% реєстраційних дій у Кривому Розі виконують саме державні реєстратори виконкому Криворізької міської ради. А це – свідчення довіри! Щорічно держреєстраторами виконується, в середньому, до 30 тис. реєстраційних дій.

Ми розуміємо, що Мін’юст нам передав не тільки повноваження, але й відповідальність за надання громадянам дійсно якісних послуг.

З 2016 року юстиція поділилась повноваженнями з пологовими будинками у сфері оформлення перших документів немовлят – свідоцтв про народження та їх реєстрації за місцем проживання батьків. У Кривому Розі щорічно народжується понад 6,5 тисяч дітей. В 2-х наших пологових будинків і перинатальному центрі за цей час оформлено і видано 5807 перших документів для маленьких криворіжців. Цей проект діє майже всюди в Україні.

Але, ми пішли далі – і запровадили разом з Головним територіальним управлінням юстиції у Дніпропетровській області пілотний в області і Україні проект надання послуг за 1 заявою – «пакетом» за життєвими ситуаціями. Сьогодні ми надаємо 9 пакетів послуг, найбільш затребуваними є 2: «народження дитини» і «втрата близької людини».

У листопаді 2016 року Юрієм Григоровичем Вілкулом було підписано Меморандум між виконкомом міськради і Головним територіальним управлінням юстиції про спільну діяльність для надання в пілотному режимі пакету «Народження дитини»

 Криворіжці відзначають зручність і доступність «пакетної» послуги, бо за 1 заявою вже 9 послуг і ще 1- в роботі (довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків  ІПН) А саме:

За цей час  до нас звернулось 1845 сімей.

Ми активно пропонуємо наші послуги в ЗМІ, РАЦСах, пологових будинках та інших лікарнях, де обслуговуються жінки, а також органам самоорганізації населення.

Разом з Головним територіальним управлінням юстиції з квітня 2017 року ми запровадили проект «Шлюб за добу». І сьогодні взяли шлюб вже понад 800 пар. В Кривому Розі проект реалізовує КП «Криворізький академічний міський театр драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка». Реалізовано - душевно, красиво і дуже старанно! 28,5% зареєстрованих пар – ц/ua/osximage/pg/220319847524438_n_2oе одруження з іноземцями, а відсоток розлучення цих пар – 1,5%.

З вересня 2018 року з управлінням юстиції, міськими РАЦСами ми почали роботу по реалізації заходів, затверджених розпорядженням Уряду щодо передачі повноважень фронт-офісів РАЦСів ЦНАПу «Віза».

Розпорядженням міського голови були визначені процедурні питання. 14 березня ми одержали відповідне програмне забезпечення та 28 адміністраторів одержали захищені ключі доступу з правом роботи з ним.

Сьогодні після підписання Меморандуму ми стартували з головних послуг для мешканців Металургійного району і сьогодні опрацювали вже перші документи. Поступово, 7 стаціонарних та 4 мобільні офіси «Візи» матимуть можливість працювати в режимі фронт-офісів за 6-ма послугами РАЦСів: державна реєстрація народження, шлюбу, його розірвання, зміни імені, смерті, внесення змін до актових записів.

Щорічно Криворізькі РАЦСи надають майже 22 тисячі таких послуг. І це значне для нас, службовців органів місцевого самоврядування, додаткове навантаження.

Ми розуміємо відповідальність, яка є перед нами.

Наша якість – це довіра криворіжців, для яких ми працюємо.

 

        

 

Ми працюємо для Вас!
# ВсеБудеЦНАП!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: [email protected]

22 березня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради