Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Дорогі ветерани! Шановні криворіжці!

Створено: 2023-02-22 09:12:07Оновлено: 2023-02-22 09:13:01

22 лютого 1944 року Кривий Ріг із запеклими боями було звільнено від нацистських загарбників.

Визволення Кривбасу стало важливою подією Другої світової війни, яскравою сторінкою вітчизняної історії, прикладом мужності й патріотизму наших солдат.

На жаль, з кожним роком стає все менше тих, хто наближав Перемогу в тій далекій страшній війні, і сьогодні в місті мешкає лише 18 фронтовиків Другої світової війни, серед них визволителька Кривого Рогу – Погорілова Валентина Іванівна.

Наші визволителі в роки Другої світової війни навіть уявити не могли, що  через майже 80 років на наші землі знову прийде ворог, і вже їх нащадки будуть боронити рідну Україну.

Понад 11 місяців повномасштабної війни проти країни-терориста наше місто, як і вся країна, б'ється як одне серце й працює на Перемогу. Місто піклується про своїх ветеранів. Виплачуються матеріальні допомоги, надаються муніципальні пільги, продуктові набори, здійснюється фінансова підтримка ветеранських організацій міста.

Шановні ветерани! Прийміть доземний уклін за вашу стійкість,  самовідданість та патріотизм. Ми віддаємо шану тим, хто боровся і поклав власне життя за можливість нащадкам жити у вільному світі. Дякуємо тим, хто допомагав відновлювати наше місто в повоєнні роки. Щиро бажаємо вам і вашим родинам міцного здоров’я, довгих років життя, а найголовніше Перемоги та Миру!

Зі святом, дорогі земляки!

Секретар міської ради –

в.о. міського голови                                                             Юрій ВІЛКУЛ

22 лютого 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради