Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

«ГАРЯЧА ЛІНІЯ «Візи»: роз’яснюємо актуальне

Створено: 2021-02-22 16:08:50Оновлено: 2021-02-22 16:12:50

«Гаряча» лінія Центру «Віза» працює з 2017 року, адже ми розуміємо важливість зворотного зв’язку з громадою для покращення якості надання адміністративних, інших публічних послуг. Телефонуючи на безкоштовний номер 0-800-500-459, Ви можете бути впевнені, що адміністратори-оператори «Гарячої» лінії» нададуть вичерпну інформацію стосовно отримання послуг. Нами постійно аналізується тематика звернень та щотижня проводяться роз’яснення з актуальних питань, шляхом розміщення інформації на вебпорталі Центру «Віза», офіційному вебсайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету. За минулий тиждень до нас надійшло 819 дзвінків і ось, що найчастіше цікавило наших замовників послуг:

  • Яка процедура припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця за його рішенням?

 Як свідчить статистика, наприкінці місяця збільшується чисельність бажаючих припинити свою підприємницьку діяльність. Та не всі знають куди і з якими документами звертатися. Тож, ми вирішили нагадати яка процедура припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця за його рішенням. Отже, для отримання цієї послуги необхідно подати адміністратору Центру «Віза» або державному реєстратору лише заяву щодо державної реєстрації фізичної особи – підприємця, до якої включаються дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків, а для осіб, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта вносяться паспортні дані. Існує декілька способів подати заяву:

-          у паперовій формі особисто заявником (з пред’явленням документу, що відповідно до закону посвідчує особу);

-          поштовим відправленням (у разі подання заяви поштою справжність підпису заявника обов’язково має бути нотаріально засвідчена);

-          у паперовій формі представником фізичної особи-підприємця (до заяви додатково подається примірник оригіналу або нотаріально засвідчена копія документа, що підтверджує його повноваження);

-          в електронному вигляді на порталі Дія за посиланням https://diia.gov.ua/services/zakrittya-fop (заява підписується за допомогою кваліфікованого електронного підпису).

 Розгляд документів, поданих для державної реєстрації припинення підприємницької діяльності здійснюється протягом 24 годин після надходження документів, крім вихідних та святкових днів.

Адміністративний збір за державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця не сплачується.

  • Що робити якщо закінчується термін дії ID-картки?

 

Кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України - основний документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Громадяни, які не досягли 18 років, отримують паспорт з терміном дії 4 роки, а які досягли 18-річчя - з терміном дії 10 років. Тож, що робити, коли термін дії ID-картки добігає кінця? Документи для обміну паспорта необхідно подавати протягом одного місяця до дати закінчення строку його дії. 

Перелік необхідних документів:

-          паспорт, що підлягає обміну;

-          свідоцтво про шлюб/розлучення (за наявності);

-          квитанція про сплату адміністративного збору.

Терміни та вартість оформлення паспорта складають:

-          за звичайною процедурою не пізніше ніж 20 робочих днів - 363 грн;

-          у терміновому порядку не пізніше ніж 10 робочих днів - 489 грн.

Звертаємо увагу, що документи для обміну паспорта у формі ID-картки можуть подаватися заявником до будь-якого територіального підрозділу ЦНАП або ДМС незалежно від місця реєстрації.

  • Чи оформлює Центр «Віза» візи?

Минулого тижня знов декілька питань стосувались оформлення Центром «Віза» візи громадянам для виїзду за кордон.

Вкотре, акцентуємо увагу, що перелік адміністративних, інших публічних послуг, що надаються Центром «Віза» (428 видів) послугу з оформлення віз для виїзду за кордон не включає. Дане питання відноситься до компетенції Міністерства закордонних справ України.

 

 

 

Бережіть себе – будьте здорові!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail:
[email protected],

http://viza.kr.gov.ua/

 

22 лютого 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради