Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ДАЙДЖЕСТ ДІДЖИТАЛ-МЕСЕДЖІВ У НАГОДІ КРИВОРІЖЦЯМ

Створено: 2021-01-22 15:30:57Оновлено: 2021-01-22 15:35:54

Сьогодні останній робочий день тижня, а це означає, що ВАША DIGITAL «ВІЗА» традиційно підготувала для Вас дайджест діджитал-цікавинок цього тижня.

Сьогодні батьки українських школярів можуть перевести дух, адже дистанційне навчання нарешті закінчується і діти повертаються до шкільних лав. Та для того, щоб дистанційне навчання у майбутньому не стало «страшилкою», для батьків та школярів 5-11 класів Мінцифрою було запущено платформу «Всеукраїнська школа онлайн», на якій вже зареєструвалися більше 100 000 учнів та вчителів. Сучасний онлайн-ресурс для змішаного та дистанційного навчання містить матеріали, що відповідають державним стандартам та забезпечує учнів відеопоясненнями, конспектами, тестами, з можливістю відстежувати свій навчальний прогрес, а вчителів – необхідними методичними рекомендаціями та прикладами застосування сучасних освітніх технологій.

 Також, цього тижня, у зв'язку з тим, що діти змушені все більше часу проводити в мережі Інтернет, громадською організацією «МІНЗМІН» створено переклад з англійської на українську мову рекомендацій Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ) щодо захисту дітей у цифровому середовищі. Ці рекомендації - результат спільної роботи фахівців з широкої міжнародної спільноти на загальносвітовому рівні. Вони містять інформацію, поради та підказки з безпеки та захисту дітей у цифровому середовищі. До речі, ці рекомендації стали основою для вебінарів Школи онлайн-безпеки дітей - освітнього проєкту для активних вчителів і батьків, які хочуть захистити своїх дітей від загроз в Інтернеті.

На онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта про школярів теж не забули – презентовано новий освітній серіал «Підприємництво для школярів». Загалом серіал складатиметься з 6 модулів і спрямований на те, щоб його глядачі пройшли усі потрібні кроки для створення власної справи та переконалися, що бізнес - не обов’язково є справою дорослих, головне бажання та цілеспрямованість. Наразі на освітній платформі презентовано перший модуль  - «Ідея», присвячений темі пошуку ідей, їх прототипуванню, тестуванню та впровадженню. Серіал допоможе школярам усвідомити переваги ведення підприємницької діяльності та сформувати риси й позиції, потрібні кожній людині для успішної самореалізації в сучасному світі

Також, цього тижня Мінцифра оголосила про винесення на громадське обговорення проєкту Постанови Кабінету Міністрів «Про схвалення Концепції з розвитку цифрових прав дітей та затвердження плану заходів з її реалізації». Всі бажаючі можуть взяти участь у обговоренні, надіславши свої зауваження та пропозиції до проєкту акта на електронну пошту [email protected]. Не залишайтесь осторонь – долучайтесь до обговорення! Зробити це можна до 29 січня.  

 

 Також цікавинкою цього тижня став анонс нових цифрових проєктів та сервісів, які заплановані для запуску у першому кварталі 2021 року. Серед нових сервісів Дія ID, зміна місця проживання, будівельні послуги для об'єктів класів СС2 та СС3, електронний медичний висновок, податкові онлайн-послуги та автоматична реєстрація бізнесу.

Дія ID — сучасний цифровий підпис, який полегшить українцям отримання послуг в онлайні. У смартфоні за декілька кліків можна буде отримати КЕП задля можливості підписувати документи у смартфоні, отримувати адміністративні та фінансові послуги.

Також буде доступна зміна місця реєстрації онлайн, для запуску якої  ще наприкінці 2020 ухвалено Постанову, яка впроваджує експериментальний проєкт з реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання в електронному форматі.

На портал Дія планується додати нові будівельні онлайн-послуги — початок виконання будівельних робіт та введення в експлуатацію об’єктів класу СС2 та СС3.

У 2021 році планується впровадити електронний листок непрацездатності, який замінить паперововий лікарняний.

Вже скоро з'являться податкові онлайн-послуги. Буде оптимізовано та переведено в Дію послуги кабінету платника податків.

Крім того, з'явиться автоматична реєстрація бізнесу — автоматична реєстрація послуг для ФОП онлайн. Уже готуються відповідні зміни до законодавства про реєстрацію ФОП без участі реєстратора.

Тож з нетерпінням чекаємо на впровадження нових електронних сервісів, адже діджиталізація – це майбутнє!

 

Користуйтеся сучасними сервісами нового покоління

та чекайте на наступні дайджести від ВАШОЇ DIGITAL «ВІЗИ»

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail:
[email protected],

http://viza.kr.gov.ua/

22 січня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради