Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Грудень на порозі – звітуємо про результати своєї роботи в листопаді

Створено: 2019-12-02 14:49:10Оновлено: 2019-12-02 14:52:27

На виконання доручень, наданих міським головою Юрієм Вілкулом щодо охоплення роз’яснювальною роботою стосовно неухильного дотримання трудового законодавства якомога більшої кількості фізичних осіб-підприємців та їх найманих працівників, інспекцією з питань праці та зайнятості Департаменту соціальної політики виконкому Криворізької міської ради упродовж листопада 2019 року   здійснено понад 100 виходів до суб’єктів господарювання за адресами ведення їх господарської діяльності та проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань легалізації найманої праці, порядку виплати заробітної плати тощо. Кожному суб’єкту господарювання вручено «Пам’ятка роботодавцю». Як результат - суб’єктами підприємницької діяльності повідомлено про прийняття на роботу  83-х працівників.

Так, на перший погляд непомітна робота, яка проводиться незалежно від погодних умов, дає свої результати. Адже з кожним відвідуванням все більше працівників стають обізнаними і перестають замовчувати порушені відносно них трудові права, вимагаючи від роботодавців офіційного оформлення їх трудових відносин.

Недолугі ж суб’єкти господарювання, які усіляко намагаються працювати в обхід трудового законодавства, після набуття чинності постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 №823 «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю» мали привід для зустрічі з інспекторами праці безпосередньо в ході інспекційних відвідувань. Нагадуємо, що під час здійснення заходів контролю до відання органів місцевого самоврядування належать питання своєчасної та у повному обсязі оплати праці, дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ, що на сьогоднішній день за порушення трудового законодавства передбачено накладення штрафу згідно зі ст.265 Кодексу законів про працю України.

НАГОЛОШУЄМО, що у разі порушення ваших трудових прав, кожен мешканець нашого міста може звернутися до Департаменту, у складі якого діє інспекція з питань праці та зайнятості, за отриманням кваліфікованої консультації та своєчасної допомоги у захисті його соціальних гарантій.

 

 

Ми працюємо для мешканців міста Кривого Рогу і завжди готові до співпраці.

НАША РОБОТА – ПРО ЛЮДЕЙ ТУРБОТА!

 

Контакти інспекції з питань праці та зайнятості

департаменту соціальної політики виконкому Криворізької міської ради:

тел.: (0564) 92 02 45, 92 02 78, 067 838 38 39,

адреса: вул. Героїв АТО, 30 (каб. 307).

 

 

 

Департамент соціальної політики

02 грудня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради