Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі пройшли Дні Енергії

Створено: 2015-12-02 11:18:27Оновлено: 2015-12-02 15:37:20

У м. Кривому Розі 18-20 листопада пройшли Дні Енергії. В рамках ініціативи Європейської Комісії «Угоди Мерів» виконкомом міської ради за підтримки Асоціації «Енергоефективні міста України» вже 4 рік поспіль в усіх освітніх закладах міста Кривого Рогу проводяться Дні Енергії.

Слід зазначити, у нашому місті затверджена та діє Програма енергоефективності м. Кривого Рогу на 2010-2015 роки, яка включає не тільки технічні, а й інформаційні заходи, одним із яких і стало проведення цих Днів. Подібні заходи проводяться з метою інформаційної обізнаності молодого покоління у сфері енергоефективності та навчають дітей бережливо відноситись до природних та енергетичних ресурсів.

Представники виконкому міської ради відвідали декілька навчальних закладів, в яких проводилися Дні Енергії - це загальноосвітні школи № 45 та № 22 і дитячі садки № 79 та № 184.

У рамках проведення Днів енергії в зазначених закладах було проведено різноманітні заходи з тематики енергозбереження, конкурси малюнків та фотовиставки, заняття та ігрові програми з енергоефективності, транслювались відеороліки та мультфільми, тощо.

Так наприклад, в загальноосвітній школі № 45 Тернівського району, учнями 4 класу було проведено волонтерську акцію «Тепло в кожному домі»  з розповсюдженням листівок-пам’яток серед мешканців мікрорайону, в 9-х класах пройшла година спілкування «Молоді та енергоощадливі», під час якої члени гуртка журналістики презентували власні дослідження з питання енергозбереження в класі та закладі. Крім того, учасники шкільної агітбригади – це учні 4 та 6 класів - познайомили молодших школярів з правилами бережливого ставлення до енерговитрат, а колектив 3 класу досліджував, який вид енергії краще та безпечніше використовувати;

Учні  старших класів загальноосвітньої школи №22 Центрально-Міського району відзначились інтелектуальним та загально-пізнавальним брейн-рингом за тематикою енергозбереження.

 Особливий інтерес вихованців дошкільного навчального закладу № 79 Дзержинського району викликала повчальна лялькова вистава «Як Їжачок та Ведмежатко були бережливими»,   вони взяли участь в інтерактивних іграх і «подорожі» до країни «Електроенергія», а для батьків були виготовлені буклети-пам’ятки «Як економити вдома і на роботі».

В Жовтневому районі дошкільний навчальний заклад №184 відзначився оригінальними розвагами «Азбука Берегоши», «Енергетичні ігри з фіксиками», в яких діти продемонстрували свою обізнаність в збереженні природних ресурсів виконуючи пісні, розповідаючи вірші та приказки з відповідної тематики. Протягом тижня проводились заняття «Бережливість дорожче за багатство», виготовлена наглядна інформація та розроблені рекомендації з економії тепла, електроенергії, газу та води. 

Справжніми сюрпризами для дітей зазначених навчальних закладів стали заохочувальні подарунки від виконкому Криворізької міської ради за підтримки Асоціації «Енергоефективні міста України».

Заключним днем проведення цих заходів в місті став інформаційний день проекту «Engagier Dich! Збережи енергію!», який відбувся у конференц-залі Державного вищого навчального закладу «Криворізький національний університет» за участю представників  виконкому міської ради, Асоціації «Енергоефективні міста України», німецького Гете-інституту в Україні, Дніпропетровської обласної ради, міської галузевої ради підприємців з енергозбереження, ДВНЗ «КНУ», загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів.

В цей день учнями Криворізького гуманітарно – технічного ліцею ІІ – ІІІ ступенів №129, були представлені експерименти з обладнанням для енергоефективних дослідів з моделями альтернативних джерел енергії (вітрогенератори, сонячні панелі та інше), яке допомагає дітям краще розуміти наглядний принцип роботи приладів з використанням природних ресурсів та усвідомити необхідність їх заощадження. Слід відмітити, що зазначений ліцей став переможцем Всеукраїнського конкурсу «Збережи енергію! Збережи планету!» та отримав грант на проведення проектних днів з енергозбереження у нашому місті.

Активну участь у заході взяли також учні Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 68, якими було презентовано утеплення будівлі власного закладу.

Цього дня було підбито підсумки соціальної акції з енергозбереження, яка проводилась відділом з питань енергоменеджменту та впровадження енергозберігаючих технологій виконкому Криворізької міської ради спільно з Дніпропетровською обласною радою та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) в жовтні поточного року в рамках тижня сталої енергії по всій Дніпропетровській області. В рамках цього заходу відбулося урочисте нагородження призеру. В рамках цього заходу мешканці міста, відповідаючи правильно на питання організаторів, отримували енергозберігаючі лампи. Дніпропетровською обласною радою було визначено головного призера акції в нашому місті, яким став студент першого курсу Криворізького коксохімічного технікуму Національної металургійної академії України  Кузьменко Данило, якому урочисто було вручено енергоефективний інфрачервоний обігрівач.

Такі заходи допомагають громадськості підняти питання спільного усвідомлення проблем ощадливого споживання енергії, використання поновлюваних джерел енергії і зв'язків між енергоспоживанням та зміною клімату, формують енергоефективний світогляд підростаючого покоління, залучають молодь до навчально-практичної діяльності з питань економного використання енергії, і в решті решт допомагають усвідомити необхідність заошадження енергетичних ресурсів країни та збереження клімату і життя на Землі.



З повагою,
фахівці відділу з питань енергоменеджменту та
впровадження енергозберігаючих технологій виконкому міськради


 

02 грудня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради