Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

СЕРВІС «ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО» ЦЕНТРУ «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ») ІНФОРМУЄ

Створено: 2023-12-21 10:49:31Оновлено: 2023-12-21 10:51:45

Центр «Віза» («Центр ДІЇ») традиційно інформує замовників адміністративних послуг щодо новинок, які стосуються послуг сервісних центрів МВС. Сьогодні мова йде про  можливість обміну та відновлення посвідчення водія за кордоном, одну з найпопулярніших послуг сервісних центрів МВС.

Італія стала сьомою країною, де наші співгромадяни мають можливість здійснювати обмін та відновлення посвідчення водія у зв’язку із втратою чи викраденням в «Паспортному сервісі» у Мілані. Ця послуга доступна завдяки співпраці Головного сервісного центру МВС з ДП «Документ», що входить до сфери управління Державної міграційної служби України.

Прийом громадян відбувається у мобільних програмно-технічних комплексах – спеціально облаштовані мікроавтобуси білого кольору із символікою «Паспортний сервіс». Для обміну та відновлення посвідчення водія потрібно з собою взяти такий перелік документів:

  • паспорт громадянина України із зазначеним у ньому зареєстрованим місцем проживання, а якщо паспорт у форматі ID-картки без наявних відомостей про реєстрацію місця проживання, то разом надається витяг про реєстрацію місця проживання особи, або закордонний паспорт;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу тощо) у разі зміни персональних даних;
  • медична довідка (на період воєнного стану не обов’язкова).

Після подачі документів особу фотографують та створюють заявку на відновлення посвідчення водія, яка надсилається в Україну до сервісного центру МВС. У разі схвалення, замовник отримує готове посвідчення водія.  

Також, обмін та відновлення посвідчення водія для українців доступне в Польщі, Чехії, Німеччині, Іспанії та Туреччині. Наразі у Словаччині поки що наші співгромадяни можуть виключно здійснювати обмін цих документів. Із адресами усіх центрів ДП «Документ» за кордоном можна ознайомитись на їхньому офіційному сайті https://pasport.org.ua/centers.

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected]

http://viza.kr.gov.ua

21 грудня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради