Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Укрзалізниця запустила сервіс замовлення квитків для військових

Створено: 2023-12-21 12:36:42Оновлено: 2023-12-21 12:41:03

На офіційному сайті Укрзалізниці з’явилося повідомлення про новий сервіс бронювання квитків для військовослужбовців.

Тепер вони можуть придбати проїзний документ на поїзд, навіть якщо квитки вже розкуплені.

Забронювати квитки військовослужбовці можуть онлайн на спеціальному порталі (https://services.uz.gov.ua/military).

Скористатися цим сервісом можуть всі діючі військовослужбовці України.

Для цього необхідно залишити заявку на порталі не пізніше ніж за 6 годин до відправлення поїзда.

В одному замовленні може бути до 4 квитків, при цьому за замовчанням система бронює одне нижнє місце на всю групу.

Якщо військовослужбовець залишає замовлення на два і більше квитка, і йому потрібно більше одного нижнього місця, йому необхідно звернутися в Контактний центр Укрзалізниці за номером 0 800 503 111 та назвати номер заявки: питання буде опрацьовано в індивідуальному режимі.

При оформленні заявки можна вказувати фіктивні прізвище, ім’я по батькові, проте при оформленні квитка в касі потрібно назвати справжні дані пасажира(-ів), і вони мають співпадати з даними, вказаними у військовому квитку чи посвідченні офіцера замовника.

Інформація про конкретну касу на обраному вокзалі та час її роботи прийде в листі підтвердження замовлення. Зверніть увагу, що викуп квитка можливий лише в час роботи кас.

Викуп квитка в касі за кодом замовлення можливий лише після предʼявлення касиру дійсного військового квитка чи посвідчення офіцера не пізніше ніж за 1 годину до його відправлення.

Під час викупу білета, за наявності посвідчення УБД, буде надана  знижка у відповідності до чинного законодавства:

Учасники бойових дій, відповідно до пункту 17 статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», мають право на безплатний проїзд один раз на два роки (туди і назад) залізничним, водним, повітряним або міжміським автомобільним транспортом, незалежно від наявності залізничного сполучення, або проїзд один раз на рік (туди і назад) вказаними видами транспорту з 50-відсотковою знижкою.

Листи талонів на право одержання учасниками бойових дій проїзних документів (квитків) з 50-відсотковою знижкою їх вартості видаютьМін’юст, органи Міноборони, МВС, Мінветеранів, Національної поліції, Національної гвардії, ДСНС, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Управління державної охорони, ДФС, Адміністрації Державної прикордонної служби, Держспецзв’язку, а також Держспецтрансслужба за місцем реєстрації учасника бойових дій.

Особи з інвалідністю внаслідок війни, відповідно до пункту 21 статті 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», мають право:

– I і II група інвалідності – на безплатний проїзд один раз на рік (туди і назад) залізничним, водним, повітряним або міжміським автомобільним транспортом, а особи, які супроводжують осіб з інвалідністю  I групи (не більше одного супроводжуючого), – на 50-відсоткову знижку вартості проїзду один раз на рік (туди і назад) зазначеними видами транспорту;

– III група інвалідності – на безплатний проїзд один раз на два роки (туди і назад) залізничним, водним, повітряним або міжміським автомобільним транспортом незалежно від наявності залізничного сполучення або проїзд один раз на рік (туди і назад) зазначеними видами транспорту з 50-відсотковою знижкою.

Особам з інвалідністю внаслідок війни та особам, які супроводжують у поїздках осіб з інвалідністю I групи (не більше одного супроводжуючого), надається право користування міжміським транспортом зазначених видів у період з 1 жовтня по 15 травня з 50-процентною знижкою вартості проїзду без обмеження кількості поїздок

Листи талонів на право одержання особами з інвалідністю внаслідок війни проїзних документів (квитків) безоплатно і з 50-відсотковою знижкою їх вартості видає орган соціального захисту населення за місцем реєстрації громадянина.

Спецзамовлення квитків доступне на 17 поїздів, зокрема, це маршрути до міст, наближених до зони ведення бойових дій, і у зворотному напрямку.


21 грудня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради