Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Мер Кривого Рогу Костянтин Павлов виконує передвиборчі зобов`язання

Створено: 2020-12-21 16:27:50Оновлено: 2020-12-21 16:29:32

Безкоштовний проїзд для всіх криворіжців буде введений вже у першому півріччі 2021 року, після проходження всіх регуляторних процедур відповідно до закону. Однак, криворізькі лікарі, педагоги, соціальні працівники, працівники дитячих садків зможуть користуватися ним вже з 1 січня.

Про це Костянтин Павлов повідомив сьогодні на спільному засіданні постійних депутатських комісій Криворізької міськради, які почали роботу над бюджетом Кривого Рогу на наступний рік.

Як і було передбачено програмою Костянтина Павлова, в 2021 році передбачається введення безкоштовного проїзду в міському комунальному транспорті для криворіжців.

З 1 січня, крім пенсіонерів, школярів, студентів та городян пільгових категорій - це майже 300 тисяч криворіжців, безкоштовний проїзд також буде для медпрацівників, вчителів, соціальних працівників, робітників дитячих садків - працівників установ міського підпорядкування, це ще більше 35 тисяч чоловік.

А в першому півріччі безкоштовний проїзд в муніципальному транспорті планується ввести для всіх криворіжців без винятку. Повне введення безкоштовного проїзду в першому півріччі обумовлено тим, що треба провести певні регуляторні процедури, згідно роз'яснень Державної регуляторної служби. Також, необхідно забезпечити городян «Картками криворіжця» й підготувати необхідне програмне забезпечення.

Виходячи з основних параметрів бюджету міста на 2021 рік, в ньому планується зберегти й збільшити соціальну підтримку криворіжців. Так, витрати на соціально захищені статті та видатки соціального характеру складуть 84% бюджету. Буде збережена підтримка освіти і охорони здоров'я, зокрема на підтримку і розвиток освіти планується направити 43% бюджету. В цілому, дохідна і видаткова частина бюджету Кривого Рогу на 2021 рік буде збалансована й становитиме 7, 6 млрд грн.

Прийняти бюджет міста планується на ІІ сесії міськради 23 грудня.

21 грудня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради