Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Соціальна підтримка незахищених верств населення одне з пріоритетних завдань міської влади

Створено: 2010-12-21 14:52:41Оновлено:

21 грудня у прес-центрі виконкому Криворізької міської ради відбулася прес-конференція із начальником управління праці та соціального захисту населення виконкому Криворізької міської ради Інесою Благун з питань праці, призначення допомог та соціального захисту.

Зокрема І.Благун відзначила пріоритети в діяльності управління у 2010 році в рамках Року ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. Так, за рахунок коштів державного бюджету згідно з потребою придбано 332 санаторно-курортні путівки для оздоровлення ветеранів війни та додатково отримано з головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації 582 путівки.

Окремій частині пенсіонерів, а це понад 9 тис. чол., у тому числі ветеранам війни, праця та служба яких відзначена державними нагородами, встановлено пенсії за особливі заслуги. Доплата до пенсії за особливі заслуги обчислюється у процентному відношенні до прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб та в залежності від категорії складає від 146,8 грн. до 293,6 грн. Також згідно із затвердженими державними програмами інвалідів з числа ветеранів війни забезпечують автомобілями безкоштовно або на пільгових умовах. Підставою для забезпечення інвалідів автомобілями є висновок обласної транспортної МСЕК про наявність медичних показань на право отримання спец автотранспорту.

Крім цього, на прес-конференції розглядалися питання щодо житлових субсидій, призначення та виплат соціальної допомоги інших видів. Представники ЗМІ отримали вичерпні відповіді на свої численні запитання.

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради