Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Творчим людям в Кривому Розі надається підтримка і в великих проектах, і в невеликих починаннях, - Андрій Дюка

Створено: 2016-11-02 16:21:33Оновлено: 2016-11-02 16:25:00

У середу в Кривому Розі відбулася презентація творчого проекту «Знамениті земляки», здійсненого за підтримки мера міста Юрія Вілкула криворізькою художницею Галиною Дробата і головним редактором альманаху «Саксагань» Андрієм Дюкою.

Серія з 20-ти картин «Видатні літераторі Криворіжжя - автори альманаху «Саксагань», на яких зображені відомі криворізькі письменники, стала першою частиною проекту. Андрій Дюка сказав: «У творчому середовищі Кривого Рогу всі знають, що Юрій Григорович значну увагу приділяє розвитку мистецтва в місті. Тому, коли у нас народилася ідея створення серії картин, присвячених знаменитим землякам, ми звернулися до мера міста за підтримкою в здійсненні проекту. Він відразу відгукнувся на наше прохання і особисто надав підтримку в придбанні всіх необхідних матеріалів».

Автор картин, художниця Галина Дробата зазначила: «Я намагалася показати людей живими, цікавими їхнім шанувальникам. Сподіваюся, саме це і вийшло. Для мене це дуже важливий проект і хочу сказати спасибі і від себе, і від багатьох творчих людей Кривого Рогу меру міста за підтримку в наших починаннях».

Мер Юрій Вілкул підкреслив: «Це дуже цікавий проект. Упевнений, що багато наших земляків гідні того, щоб написати їх портрети, які можуть побачити всі криворіжці. Ми обговорили з авторами проекту подальшу долю цих картин і прийняли спільне рішення, що портрети криворізьких письменників будуть передані до міської бібліотеки. Бажаю авторам проекту, як і всім творчим людям нашого рідного міста, подальшого успішного втілення їх задумів».

До того, як експозиція буде передана в міську бібліотеку, криворіжці та гості міста можуть з нею ознайомитися протягом місяця в фойє будівлі міськвиконкому з 9.00 до 17.00.

Довідково:

До кінця року в Кривому Розі відремонтують 11 об'єктів культури: малу сцену академічного театру ім. Т.Шевченка, академічний театр музично-пластичних мистецтв «Академія руху», музичні та художні школи мистецтв і палац культури «Мистецький» (кол. Артема). У Кривому Розі щорічно проводиться один всеукраїнський, два обласних і 30 міських творчих фестивалів і конкурсів. А в 2012 році Кривий Ріг став танцювальною столицею нашої країни - криворізькі танцюристи виграли у всеукраїнському телевізійному конкурсі «Майдан's».


 

02 листопада 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради