Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Підбито підсумки першого етапу конкурсу проектів місцевого розвитку `Громадський бюджет-2017`

Створено: 2016-11-02 12:01:23Оновлено: 2016-11-02 12:06:02

28 жовтня 2016 року завершився прийом конкурсних пропозицій від авторів проекту, які подали свої заявки на конкурс "Громадський бюджет-2017".

Відкриваючи засідання голова ради конкурсу, заступник міського голови Андрій Полтавець зазначив, що на конкурс було подано 82 заявки, проте 01.11.2016 автор однієї з них відкликав конкурсну пропозицію. Загалом маємо 81 конкурсну пропозицію, автори яких склали проекти на загальну суму 29,6 млн.грн., в тому числі за рахунок фонду конкурсу майже 26 млн.грн.

Найбільшу за кількістю та сумою подано заявок (50 од. на суму 16,8 млн.грн.), які пов’язані з проектами у дошкільних, шкільних та позашкільних навчальних закладах міста, це проекти направленні на проведення енергозберігаючих заходів, благоустрій територій цих закладів, розвиток інноваційних та інклюзивних методів та форм навчання.

Проектів, що спрямовані на благоустрій території міста було подано у кількості  13 одиниць та на суму 4,6 млн.грн. Це благоустрій паркових зон, встановлення майданчиків для вигулу тварин, відновлення дренажної системи, встановлення малих архітектурних форм.

Учасники конкурсу "Громадський бюджет-2016" подали пропозиції щодо продовження проектів та проведення нових етапів реалізації своїх проектів. Це головним чином стосується проектів пов’язаних з реалізацією заходів по підтримці учасників антитерористичної операції.

Є пропозиції щодо проведення у місті таких заходів як етно-ярмарку, фестиваль вуличних культур, фотопленер та багато інших цікавих й суспільно корисних ініціатив.

Наразі усі проекти заходяться на розгляді експертних груп до складу яких входять представники громадськості, депутати міської ради та головні розпорядники коштів. По завершенню експертизи проектів, проекти допущені до голосування будуть представлені на розгляд та голосування громадськості, голос якої стане вирішальним в отриманні фінансових ресурсів з міського бюджету  на реалізацію проектів.


 

02 листопада 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради