Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Кривий Ріг створює спільно з Фондом ООН перший на Дніпропетровщині Центр допомоги жінкам, постраждалим від насильства

Створено: 2017-11-21 16:36:41Оновлено: 2017-11-21 16:38:53

У Кривому Розі з березня цього року реалізується спільний проект з Фондом народонаселення ООН та німецьким фондом GIZ. З ініціативи мера Юрія Вілкула було підписано меморандум, в рамках якого проводяться семінари та тренінги для протидії домашньому насильству і будується Центр допомоги жінкам, постраждалим від насильства - «З надією в майбутнє».

«Для надання допомоги постраждалим жінкам і дітям, ми вибрали комплексний підхід. Ми створили взаємодію всіх міжвідомчих служб міста - благодійних організацій, поліції, патрульної поліції, медичних працівників і профільних відділів міськвиконкому. Це стане дієвим інструментом профілактики та протидії різним формам насильства », - сказала голова міського комітету у справах сім'ї та молоді Світлана Лавренко.

У березні в місті почав роботу тимчасовий притулок для постраждалих від насильства. У ньому можуть одночасно перебувати 8 жінок і, якщо є така необхідність, з дітьми. Тут надають соціально-психологічну допомогу й підтримку. Завдання фахівців - навчити жінок не допускати в подальшому насильства по відношенню до себе і дітей, самостійно жити, забезпечувати себе матеріально.

«Добре, що місто працює в цьому напрямку, адже захист людини, її прав - це першочергове завдання влади будь-якого рівня. Кривий Ріг - перше місто в регіоні, яке допомагає постраждалим комплексно. Усім, хто звернувся була надана соціально-психологічна, юридична і, якщо потрібно, фінансова допомога, забезпечено проживання до 3 місяців. За час роботи тимчасового притулку, допомогу вже отримали 27 жінок і 37 дітей. Хотілося відзначити, що всі дзвінки та звернення анонімні, а перебування в притулку абсолютно безкоштовне», - сказав учасник проекту, представник благодійної організації «Шанс» Андрій Воронін.

Також, в місті працюють мобільні бригади миттєвого реагування, до  яких входять психологи, соцпрацівники та представники громадських організацій. Бригади на умовах анонімності, виїжджають до тих, хто перебуває в критичній ситуації, боїться постраждати або вже постраждав, надають їм термінову допомогу. Також, проводять консультації щопонеділка і щоп'ятниці з 9.00 до 18.00 за адресами: вул. І.Сірка,46  і  вул. Філатова,10, каб. №106.

Всі  кому  необхідна  допомога,  можуть   звертатися  за  телефонами: 063-338-38-72  або 099-366-63-44, а також 102.

 


 

21 листопада 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради