Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

ПРО ВИМОГИ ДО ПАСПОРТА ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ У ФОРМІ КНИЖЕЧКИ

Створено: 2017-11-21 09:39:44Оновлено: 2017-11-21 09:41:59

Згідно з нормативними документами, при оформленні закордонного паспорта замовник надає оригінали документів відповідно до переліку документів для даної послуги, у т.ч. паспорт громадянина України. У практичній діяльності адміністратори Центру адміністративних послуг «Віза» часто зустрічаються з ситуаціями, коли надається паспорт громадянина України, який підлягає обміну.

Із урахуванням вимог чинного законодавства, алгоритм огляду паспорта громадянина України є наступним:

1. Перевірка відповідності його загальним вимогам: зовнішньому вигляду, розміру, структурі матеріалу; відсутність дефектів на сторінках паспорту: підчисток, потертостей, плям в місцях розташування тексту.

2. Огляд перфорування серійного номера паспорта (отвори мають бути чіткими та співпадати при їх огляді напроти світла).

3. Перевірка: наявності фотографій, відповідності їх розміру та розташуванню, наявності на фотографіях рельєфного відбитка печаток; відсутність ознак переклеювання фотографій: ушкоджень поверхні бланка документа, незбігу тексту та зрушення між частинами, відтиску печатки на фотографії і бланку документа; відповідність органу видачі паспорту: компетенція органу видачі, територіальна відповідність реєстрації громадянина; текстової частини щодо відповідності стилю викладу.

4. Відповідність змісту печаток і штампів.

5. Огляд паспорта на просвіт (наявність водяних знаків та правильність їх розміщення; відсутності слідів механічної підчистки тексту або витравлювання тексту).

Шановні мешканці міста!

Просимо Вас дотримуватися правил зберігання та користування паспортом громадянина України, а у разі необхідності обміняти його. До речі, Центр «Віза» приймає документи на оформлення паспорта громадянина України у формі  ID-картки (вперше та обмін), у осіб, які зареєстровані у Металургійному районі – бо це норма Закону.

Довідково: Станом на 20.11.2017 «Візою» прийнято 2093 заяви на оформлення паспортів громадянина України.

Ми працюємо для Вас!
Наша якість - Ваша довіра!

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail:
[email protected]


 

21 листопада 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради