Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

21 листопада відкрилася 53 сесія Криворізької міської ради

Створено: 2014-11-21 16:52:46Оновлено: 2014-11-21 16:55:12

У перший пленарний день депутати працювали в постійних комісіях. На сесію виноситься 72 питання. Левова частка з них стосується земельних ресурсів, комунальної власності, освіти, соціально-економічного розвитку, роботи транспорту, а також  виконання міського бюджету.    

З особливою увагою підійшли народні обранці  до розгляду 10 питання черги денної - «Про внесення змін до міської  міжгалузевої комплексної програми «Здоров’я нації». Мова йде про виділення з міського бюджету обласному субвенції у розмірі 4,8 млн. грн. для забезпечення всім необхідним пацієнтів, які потребують гемодіалізу та перитонеального діалізу.

Для хворих на хронічну ниркову недостатність дані процедури є життєво необхідними. У Кривому Розі 46 мешканців потребують гемодіалізу та 22 – перитонеального діалізу. Донедавна людьми із цим діагнозом опікувалася держава. Діяла відповідна програма, виділялися кошти на придбання дорогих витратних матеріалів та медикаментів. З 1 серпня поточного року відділення амбулаторного гемодіалізу передано із штатного розпису обласної лікарні ім. Мечнікова до 2 міської лікарні Кривого Рогу. Фінансування  здійснювалося із обласного бюджету. Однак, із затримками, а на початок листопада склалася надзвичайна ситуація - кошти на придбання витратних матеріалів не надійшли. Звернення лікарів відділення і самих пацієнтів до обласного департаменту охорони здоров’я не дали жодного результату. Із проханням про допомогу люди у розпачі звернулися до керівництва міста.

«Ми не могли залишитися байдужими до долі наших жителів, - підкреслив начальник міського управління охорони здоров’я Костянтин Мурашко,- за дорученням міського голови Юрія Вілкула  ми вивчили це питання. Разом із фахівцями фінансового управління провели розрахунки і з’ясували, що для нормального функціонування відділення амбулаторного гемодіалізу потрібно  більше  4 млн. грн.  У рамках програми «Здоров’я нації» із міського бюджету виділена субвенція області у сумі 2,8 млн. грн і на сьогодні  відділення  працює у звичайному штатному режимі».    

На засіданнях постійних комісій у депутатів виникли питання й стосовно інформації прокуратури, яка останніми днями отримала широке висвітлення у місцевих ЗМІ – про виявлення корупційної схеми розкрадання бюджетних коштів для придбання продуктів харчування у закладах освіти. Зокрема, йшлося про статтю в одному із друкованих видань із зазначенням імен та прізвищ нібито «фігурантів справи». Ситуацію прокоментувала начальник міського управління  освіти  і науки  Наталія Касимова.

«Опублікована некоректна, неправдива інформація на мою адресу! Це – злочин проти особистості та порушення моїх конституційних прав Я буду відстоювати в судовому порядку  свою честь та гідність»,- зазначила Наталія Олександрівна.

Також вона додала, що кошти за отриманий моральний збиток   має намір спрямувати на ремонтні роботи у 1-му та 4 –му інтернатах. Й  для розуміння: міське управління  освіти  і науки не займається закупками продуктів для освітніх закладів. Для цього в кожному районі створені спеціальні тендерні комітети.

 (056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net 


 

21 листопада 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради