Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Центр «Віза»(«Центр Дії») роз’яснює: чи є обов’язковою згода на отримання відцифрованих відбитків пальців рук при оформленні біометричних документів

Створено: 2022-09-21 15:56:55Оновлено: 2022-09-21 16:15:01

Сьогодні всі паспорти - і внутрішній у формі ID-картки, і закордонний паспорт мають безконтактний електронний носій (чіп) із біометричними даними власника документу:

- відцифровані відбитки пальців рук;
- відцифрований образ обличчя особи;
- відцифрований підпис особи.

При оформленні паспорта громадянина України у формі ID-картки відцифровані відбитки пальців рук отримуються за згодою особи. У такому випадку заява про згоду або про відмову від внесення відцифрованих відбитків пальців рук особи подається шляхом проставляння відповідної відмітки в заяві-анкеті, яка формується засобами Єдиного державного демографічного реєстру.

А у разі оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон передбачено обов’язкове зняття відбитків пальців рук особи, віком від 12-ти років. У  разі неможливості зняття відбитків пальців рук, складається акт про неможливість зняття відбитків.

Наявність електронного чіпу з біометричними даними власника паспорта суттєво спрощує та прискорює перетин кордону: прикордонники за допомогою спеціалізованого обладнання зчитують біометричні дані з чіпа та порівнюють їх з даними особи. Таким чином, злочинці не можуть використати вкрадені та сфальсифіковані паспорти для виїзду за кордон.

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

 

 Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected],

                                                                                              http://viza.kr.gov.ua/

 

21 вересня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради