Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Юрій Вілкул: «В умовах обмеженого державного фінансування бюджетної сфери обов’язок міської влади - підтримати та допомогти людям»

Створено: 2015-08-21 10:21:40Оновлено: 2015-08-21 10:32:42

«У першому півріччі наше місто відпрацювало дуже добре. Бюджет виконаний на 110%. Це дає нам можливість розподілити певний ресурс. Ми приймали бюджет на рік до 1 січня. І по закону можемо вносити зміни до головного фінансового документу лише за результатами роботи у першому півріччі. Зараз маємо право зробити перерозподіл коштів, – зазначив на позачерговому засіданні виконкому міськради міський голова Юрій Вілкул, - Держава до теперішнього часу не вирішила питання по оплаті праці, виплати індексації працівникам бюджетної сфери. А тому, на моє переконання,  переконання  членів виконкому, наших  народних депутатів, ми зобов’язані вирішити питання щодо грошового забезпечення медиків, освітян, соціальних працівників».

20 серпня відбулося позачергове засідання виконкому міськради, на якому розглядалося питання про внесення змін до показників міського бюджету.

Обсяг додаткового фінансового ресурсу складає 284,4 млн. грн.

Найбільшу частину коштів ( 239,0 млн. грн.), або 84% пропонується направити на вирішення соціально важливих питань.

«Це пов'язано з тим, що на сьогодні відчувається різке зростання цін на товари та послуги. Зростають тарифи на енергоносії. З початку року індекс інфляції підвищився майже на 40%. Кошти з державного бюджету на регулювання процесів в бюджетній сфері не виділяються, - відзначила начальник фінансового управління Олена Рожко,- освітня та медична галузі отримують з державного бюджету обмежене фінансування навіть на соціально захищені видатки».

Із загального обсягу додаткового фінансового ресурсу на заробітну плату планується спрямувати 211 млн.г рн. з яких:

понад 154 млн. грн. - на індексацію заробітної плати працівникам бюджетних установ та комунальних підприємств, у тому числі 77,6 млн. грн. на заклади загальної середньої освіти та медицини. Це дасть можливість до кінця поточного року не припиняти її виплату, а по установах вторинної медицини – поновити з початку року.

30,0 млн.грн. планується спрямувати на забезпечення основної заробітної плати працівникам медичних закладів вторинного рівня.

«Варто зазначити, що у зв'язку з обмеженим фінансовим ресурсом медичної субвенції, протягом року неодноразово вирішувалися питання щодо недопущення заборгованості по заробітній платі медичним працівникам. На це з початку року понад обсяги субвенції вже направлено з міського бюджету більше 18 млн.грн.»,- сказала Олена Рожко.

В цілому, за рахунок додаткового фінансового ресурсу на заклади освіти спрямовується 92 млн.грн., охорони здоров'я – понад 116 млн.грн., соціальний захист – майже 3 млн.грн., культуру і мистецтво – 14,5 млн. грн. На міські програми в галузі транспорту та житлово-комунального господарства – 56 млн.грн.

Районним бюджетам для проведення соціально важливих видатків збільшується дотація на 2,6 млн. грн.

Сьогодні, 21 серпня, відкрилася LXIII сесія Криворізької міськради. На засіданнях постійних комісій депутати ретельно вивчатимуть та обговорюватимуть представлений проект –рішення стосовно змін до показників міського бюджету.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net


 

 

21 серпня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради