Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про результати проведення громадських слухань

Створено: 2021-07-21 16:55:38Оновлено: 2021-07-21 16:56:46

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності у виконкомі Криворізької міської ради (пл. Молодіжна, 1, каб. 550) в режимі відеоконфереції (платформа Google Meet) 15.07.2021 відбулися громадські слухання з питання оцінки стану суспільних відносин, на врегулювання яких спрямовано регуляторний             акт – рішення виконкому Криворізької міської ради від 23.12.2020 №48 «Про встановлення Правил утримання домашніх тварин у м. Кривому Розі».

У слуханнях взяли участь представники органів місцевого самоврядування, члени територіальної громади, суб’єкти господарювання,  депутати міської і районних у місті рад.

Під час слухань, усіх присутніх ознайомлено з тим, що з прийняттям регуляторного акту було врегульовано правові відносини між органами місцевого самоврядування, мешканцями, суб’єктами господарювання, профільними комунальними підприємствами та іншими суб’єктами, що утримують тварин. Дія Правил поширюється на власників тварин та поводження з ними незалежно від форми власності та інших речових прав на них.

Встановлені чіткі правила й вимоги до власників тварин щодо їх реєстрації (переєстрації), що надає можливість у  разі втрати тварини знайти її власника та повернути тварину, а це, у свою чергу, веде до зменшення чисельності безпритульних тварин. Реєстрація та облік тварин здійснюється  Комунальним підприємством «Центр поводження з тваринами» Криворізької міської ради, установами ветеринарної медицини, іншими установами та організаціями, що мають ліцензію на здійснення ветеринарної практики.

Визначено, що при поводженні з домашніми та безпритульними тваринами слід керуватися вимогами та правилами гуманного ставлення до них, передбаченими чинним законодавством України. Нагляд за дотриманням порядку вигулу, поводження й утримання домашніх тварин (собак) у громадських місцях здійснюють Органи Національної поліції. Контроль за додержанням Правил на території міста виконується комунальними підприємствами, Комунальним підприємством «Центр поводження з тваринами» Криворізької міської ради, органами місцевого самоврядування та самоорганізації населення, громадськими інспекторами з охорони навколишнього середовища та громадськими організаціями, статутною метою яких є захист тварин від жорстокого поводження.

Заходи з базового відстеження результативності регуляторного акту здійснювалися за показниками, які були визначені в ході розробки та обговорення проєкту регуляторного акта – рішення Криворізької міської ради «Про встановлення Правил утримання домашніх тварин у м. Кривому Розі» та аналізу його регуляторного впливу.

На отримані в ході громадських  слухань запитання та зауваження надано відповідні роз’яснення.

Під час проведення громадських слухань було визначено, що рішення виконкому Криворізької міської ради від 23.12.2020 №48 «Про встановлення Правил утримання домашніх тварин у м. Кривому Розі» є актуальним та потребує подальшого впровадження.

Термін громадського обговорення заходів з базового відстеження рішення міської ради відповідно до вимог чинного законодавства триває до 23.07.2021 включно. Пропозиції приймаються в письмовому вигляді на адресу департаменту інфраструктури міста виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг,  пл. Молодіжна, 1, каб. 550,                    тел. 92-19-10, електронна адреса: [email protected]).

 

21 липня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради