Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про рейдові заходи щодо недопущення порушень чинного законодавства у сфері торгівлі та про ризики придбання громадянами продукції на стихійних ринках

Створено: 2019-06-21 16:06:14Оновлено: 2019-06-21 16:08:19

Проблемним залишається питання функціонування стихійної торгівлі в місті. Воно не регулюється законодавством про захист прав споживачів. Це питання віднесено до повноважень правоохоронних органів.

11.06.2019 укладено Угоду про взаємодію з питань протидії незаконному продажу товарів у місті Кривому Розі між органами місцевого самоврядування та правоохоронними органами, якою передбачені рейдові заходи щодо недопущення порушень чинного законодавства у сфері торгівлі, у т.ч. з продажу алкогольних напоїв, пива й тютюнових виробів.

21.06.2019 на привокзальній площі станції «Кривий Ріг – Головний» відбувся рейд з питання протидії незаконній торговельній діяльності, у якому приймали участь правоохоронні органи, спеціалісти виконкомів міської та Довгинцівської районної у місті рад.

Під час здійснення рейду надавались громадянам-продавцям продукції, які привозять масово харчову продукцію з інших міст, роз’яснення щодо дотримання правил торгівлі, реалізації продукції на ринках міста, де є вільні місця для торгівлі та ветеринарно-санітарні лабораторії.

Шановні мешканці міста! Закликаємо вас не купувати продукти харчування в місцях стихійної торгівлі, оскільки відсутня гарантія їх безпечності. Ви піддаєте своє здоров'я та здоров'я близьких вам людей небезпеці, а інколи і життя. Пред’явити звинувачення буде нікому, оскільки ви купуєте харчову продукцію у невідомих осіб, без підтвердних документів її якості.

Шановні мешканці міста! Давайте разом дбати про красу рідного міста! Красу нашого міста потрібно підтримувати та берегти, щоб надалі Кривий Ріг був одним із найзатишніших і найкрасивіших міст України.

До порушників реалізації продукції застосовуються штрафні санкції:

-     за торгівлю з рук у невстановлених місцях - від 17 до 255 грн. (ст.160 КУпАП);

-     за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання - від 17 до 85 тис. грн. (ст.164 КУпАП);

-     за порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів - від 340 до 1700 грн. (ст.152 КУпАП).

Рейдові заходи будуть продовжуватися.

21 червня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради