Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг – місто рівних можливостей! Успішні практики впровадження захисту внутрішньо переміщених осіб

Створено: 2021-05-21 16:00:07Оновлено: 2021-05-21 16:04:59

20 травня в Кривому Розі відбувся обмінний візит представників активних спільнот внутрішньо переміщених осіб Одеської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей. Зустріч організована за ініціативи громадської організації «Десяте квітня», яка є партнером Агентства ООН у справах біженців.

Спікерами зустрічі стали заступник міського голови Костянтин Бєліков, керівники департаментів виконкому міської ради, представники громадської організації «Егіда-Центр» Наталія Патрушева і Лариса Сидоренко, та інші.

Під час зустрічі обговорювалися питання щодо соціальної адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб в громаду міста,  урахування їх потреб та інтересів, захисту прав і свобод, особливо дітей, постраждалих від збройного конфлікту. Окрема увага приділена житловому питанню та питанню соціальної захищеності переселенців.

Кривий Ріг є містом успішних практик, містом, де спільні зусилля громадських інституцій та місцевої влади дають реальні результати. Це не перший захід, присвячений обміну досвідом у впровадженні на місцевому рівні програм підтримки внутрішньо переміщених осіб. Кожна громада, яка зіткнулась з проблемами внутрішнього переміщення, знаходила «свої» шляхи для їх вирішення.  Шукали їх і ми... І ось, як наслідок, сьогодні на зустрічі було продемонстровано синергію зусиль місцевої влади та наших громадських активістів. 

 

 

Кривий Ріг – так тримати!

21 травня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради