Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У зв'язку зі спалахом КОВІД-19 у виконкомі Криворізької міської ради посилені протиепідемічні заходи з установленням карантину

Створено: 2021-05-21 16:06:19Оновлено: 2021-05-21 16:06:57

21 травня відбулось позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо впровадження додаткових протиепідемічних заходів у  виконкомі Криворізької міської ради.

В березні в Кривому Розі нестабільна епідемічна ситуація з COVID-19, що відповідає третій хвилі підйому захворюваності, так наприклад у другій декаді місяця кількість захворівших коливалася від 280 до 366.  Випадки коронавірусної хвороби реєструються в усіх районах міста, найбільша кількість захворілих в Саксаганському, Довгинцівському та Центрально-Міському районах. Занепокоєність викликає і захворюваність працівників у міськвиконкомі. Вона зросла у І кварталі поточного року на 24%, та залишається однією із найбільших серед установ з чисельністю працюючих 300 і більше. Показник складає 250 випадків на 100 працюючих.

Враховуючи викладене, аби запобігти поширенню коронавірусу та уникнути спалаху захворювання на COVID-19, що в свою чергу несе загрозу порушення безперебійної роботи органів місцевого самоврядування та забезпеченню функціонування всіх установ та служб міста було прийнято рішення запровадити у виконкомі Криворізької міської ради додаткові посилені протиепідемічні заходи у зв’язку з установленням карантину терміном: з 24.05.2021 до 28.06.2021.

Зокрема, буде зменшено кількість відряджень працівників виконавчих органів міської ради, обмежено проведення нарад (крім необхідних для забезпечення життєдіяльності міста), передбачених календарним планом роботи виконавчого комітету Криворізької міської ради на період карантину, інші заходи переведено в дистанційний режим.

У цей період вхід до будівлі виконкому міської ради відбуватиметься за пред’явленням виключно посвідчень працівників органів місцевого самоврядування міста, депутатів міської та обласної рад, народних депутатів України.

Управлінню охорони здоров’я виконкому доручено забезпечити проведення посиленого моніторингу стану захворюваності працівників  виконкому міської ради, контролю за виконанням профілактичних заходів, організувати постійний моніторинг епідемічної ситуації з урахуванням ризику занесення коронавірусної інфекції, забезпечити проведення відповідно до урядової «дорожньої карти» профілактичних щеплень від COVID-19 працівників виконкому міської ради, за наявності власної згоди.

21 травня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради