Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Днями у Києві відбулося чергове засідання правління Асоціації міст України

Створено: 2015-04-21 13:32:34Оновлено: 2015-04-21 13:37:34

Участь у ньому взяли майже 40 мерів українських міст. Проводив засідання президент АМУ, міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул. Говорили про реалізацію реформи місцевого самоврядування в Україні та подальші перспективи її впровадження. На запрошення Асоціації до обговорення важливих та актуальних питань розвитку місцевих громад долучилися голова Верховної Ради України Володимир Гройсман та заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода. Високопосадовці підкреслили, що реформа, децентралізація влади – це реальний інструмент для ефективного розвитку місцевих громад, а забезпечити незворотність реформи можливо лише шляхом внесення змін до Конституції. Вони наголосили на значенні та ролі Асоціації міст у впровадженні реформи, зокрема, заступник Міністра регіонального розвитку В’ячеслав Негода підкреслив, що АМУ завжди була надійним партнером Мінрегіону.

За рішенням правління, президент Асоціації Юрій Вілкул вручив голові Верховної Ради Володимиру Гройсману відзнаку Асоціації міст України за значний внесок у розвиток місцевого самоврядування.

«Ми розглянули питання про закони, які внесені до Верховної Ради по децентралізації влади, розглядали всі етапи, котрі проходять зміни до Конституції, намітили проведення Дня Діалогу АМУ з Урядом та Верховною Радою. Безумовно, зараз головні кроки - внесення змін до Конституції і ми зараз напрацьовуємо зміни до Бюджетного та Податкового кодексів»,- зазначив Юрій Вілкул.

За підсумком засідання правління АМУ схвалило звернення до голови Верховної Ради України та народних депутатів щодо законодавчих ініціатив про перерозподіл на користь обласних бюджетів частини акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що зараховується до бюджетів об’єднаних територіальних громад, міських, селищних, сільських бюджетів.

 Також, на засіданні відбулося підписання Меморандуму про узгодження мети діяльності у впровадженні реформи місцевого самоврядування між Асоціацією міст України та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому  

(056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net           

21 квітня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради