Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Криворіжці зібралися разом, щоб висловити глибоку вдячність своїм героям та вшанувати їх світлу пам`ять

Створено: 2015-04-21 10:54:05Оновлено: 2015-04-21 11:06:31

До міського голови Юрія Вілкула звернувся Комітет солдатських матерів Криворіжжя з пропозицією провести 20 квітня траурну церемонію вшанування пам’яті наших земляків, загиблих під час виконання військового обов’язку на Сході. Міська влада підтримала ініціативу жінок та вирішила всі необхідні питання, щодо організації мітингу – реквієму.

Сьогодні зранку до Алеї героїв, що на Центральному кладовищі, прийшло багато людей: рідні та близькі загиблих воїнів, громадські організації - «Євромайдан», воїни – інтернаціоналісти, Комітет солдатських матерів, бійці 40 –го батальйону. У ці поминальні дні криворіжці зібралися разом, щоб висловити глибоку вдячність своїм героям та вшанувати їх світлу пам'ять.

Для участі у мітингу-реквіємі приїхав і міський голова Юрій Вілкул, а також керівники районів. Однак, для декого проведення хвилюючої та святої церемонії стало черговим приводом для самопіару та спекулювання на почуттях рідних полеглих солдат. Агресивно налаштовані молодики Правого Сектору перекрили прохід до Алеї та здійснили спробу завадити меру взяти участь у панахиді, й по суті, зірвати захід.

Реакція людей на їх дії була одностайною – обурення та осуд. Присутні жінки закликали афганців та бійців 40 –го батальйону зупинити свавілля чоловіків в балаклавах. Таким чином, самі криворіжці підтримали мера і завдяки їхньому рішучому втручанню порядок був відновлений і мітинг - реквієм відбувся.

На сьогодні, на Алеї героїв поховано 55 криворізьких солдат. Ідея створення пам’ятного, святого для городян місця, належала міському голові Юрію Вілкулу. 

«З квітня  минулого року на Сході країни загинуло 79 криворіжців. Це непоправна втрата, але місто пам’ятає своїх героїв. Ми не залишаємо сам на сам з горем сім’ї загиблих. У місті діє міжгалузева комплексна програма підтримки родин учасників АТО, а це і виплата матеріальної допомоги сім’ям загиблих у розмірі 100 тис.грн., компенсація вартості житлових та комунальних послуг, оздоровлення дітей бійців. Безумовно, турбуємося про поранених воїнів. Вже мільйон гривень отримали на лікування 200 чоловік. Запевняю, що місто не залишить в біді сім’ї загиблих. Ми схиляємо голови перед полеглими героями!», - сказав, звертаючись  до криворіжців  міський  голова.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконком

(056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net  

 

21 квітня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради