Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Створено: 2024-03-21 12:01:46Оновлено: 2024-03-21 12:03:53

Постановою КМУ від 15.09.2023 №984 затверджено Порядок реалізації експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості.

 

Учасники бойових дій (УБД) та особи з інвалідністю внаслідок війни відтепер зможуть безкоштовно навчатися – зокрема, пройти підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Навчання проводиться за 95 робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації і триває до 6 місяців. Професійне навчання здобувачів освіти здійснюється за очною (денною, вечірньою), дистанційною, дуальною формами або шляхом їх поєднання.

Заяву на навчання можна подати онлайн. Рішення щодо направлення на професійне навчання ухвалюється центром зайнятості не пізніше ніж на п’ятий робочий день з дня подання документів.

Професійне навчання осіб з інвалідністю внаслідок війни організовується згідно з рекомендаціями медико-соціальної експертної комісії.

Під час навчання забезпечується безоплатне проживання як учаснику бойових дій, так і особі, що супроводжує (якщо навчання проходить особа з інвалідністю І групи), а також компенсація їх проїзду.

Після закінчення навчання слухачам видається документ державного зразка про присвоєння (підвищення) відповідної кваліфікації.

 

Контакти інспекції з питань праці та зайнятості

департаменту соціальної політики виконкому Криворізької міської ради:

тел: 067 838 38 39, (0564) 92 02 24

 

Департамент соціальної політики

21 березня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради