Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Відбудова міста у співпраці з місцевим бізнесом (програма державної допомоги «єВідновлення»)

Створено: 2024-03-21 11:51:59Оновлено: 2024-03-21 11:55:04

(коментує управління розвитку підприємництва виконкому

Криворізької міської ради)

Кожен українець, житло якого було пошкоджене або зруйноване внаслідок агресії з боку російської федерації від травня 2023 року може отримати від держави матеріальну компенсацію. Щоб отримати кошти на ремонт домівки, що постраждала від російської агресії, потрібно повідомити про пошкоджене майно, подати заявку  про виплату в застосунку Дія та відкрити спеціальну картку «єВідновлення». Крім того,  з січня поточного року на виплату грошової компенсації мають право постраждалі громадяни, які зробили ремонт пошкодженого житла за власні кошти, а саме: за придбану будівельну продукцію та/або виконані ремонтні роботи на пошкодженому об’єкті нерухомого майна.

Нагадуємо, що згідно з умовами компенсації сума відшкодування має бути використана тільки на відновлення житла, а саме: на придбання будівельних матеріалів та послуги підрядників, які є учасниками програми єВідновлення (https://erecovery.diia.gov.ua/#partners).    

Наразі понад 135 суб’єктів господарювання міста Кривого Рогу сфери оптової та роздрібної торгівлі будівельними матеріалами, сантехнікою, вікнами, надання послуг з відновлення житла, зареєструвалися на Порталі Дія, задля продажу будівельної продукції в майже 150 об’єктах бізнесу міста в рамках електронної публічної послуги «єВідновлення».

Як подати заяву на участь в програмі?

Подати заяву на приєднання до послуги єВідновлення потрібно на порталі Дія:

1. Натисніть Подати заяву та авторизуйтеся за допомогою електронного підпису юридичної особи або фізичної особи-підприємця чи BankID ФОП.

2. Оберіть послугу із приєднання до єВідновлення — https://diia.gov.ua/services/priyednatisya-do-yevidnovlennya-yak-biznes.

3. Актуалізуйте за потреби контактні дані;

4. Виберіть банк, внесіть дані про свій Merchant ID та підтвердьте, що МСС-код бізнесу відповідає умовам участі у програмі.

5. Виберіть тип точки продажу та внесіть інформацію про неї.

6. Портал сформує заяву про приєднання до програми єВідновлення.

7. Перевірте сформовану заяву та підпишіть її за допомогою електронного підпису юридичної особи або ФОП. Повідомлення про приєднання до програми єВідновлення прийде на електронну пошту, зазначену при реєстрації.

Зауважимо, що товари чи послуги мають підпадати під наступні категорії МСС-кодів:     1520 — генеральні підрядники – житлове та торгове будівництво; 1711 — генеральні підрядники з вентиляції, теплопостачання та водопроводу; 1731 — підрядники з електрики;

1740 — ізоляція, мозаїка, штукатурні роботи, камʼяна кладка, облицювання плиткою, кахлем; 1750 — підрядники теслярських робіт; 1761 — покрівельні роботи, зовнішня обшивка стін, обробка листового металу; 1771 — підрядники бетонних робіт; 5065 — електричні частини та обладнання; 5074 — обладнання для водопроводу та опалювальної системи; 5198 — лако-фарбова продукція та супроводжуючі товари; 5211 —  лісо, будівельні матеріали; 5200 — товари для дому; 5231 — роздрібний продаж скла, фарб та шпалер; 5713 — покриття для підлоги; 8911 — архітектурні, інжинірингові та геодезичні послуги.

MCC-код (Merchant Category Code) - це код виду торговельної точки, який застосовується  у галузі банківських карток для класифікації торгово-сервісних підприємств за допомогою якого платіжні системи розуміють, чим займається торговий об'єкт. МСС - код присвоюється банком-еквайєром продавцю з метою прийняття до оплати картки.

Додатково інформуємо, що питання щодо функціонування програми єВідновлення можна поставити, звернувшись до команди підтримки порталу Дія (https://diia.gov.ua/faq) або надіслати електронне звернення ([email protected]).

Шановні підприємці Криворіжжя галузей роздрібної і оптової торгівлі будівельними матеріалами та надання послуг з ремонту житла!

З метою реалізації права, наданого громадянам державою на відновлення пошкоджених об’єктів нерухомого майна, наголошуємо на можливості суб’єктів господарювання, які зареєстровані в місті Кривий Ріг та які можуть бути задіяні до продажу будівельних матеріалів та виконання робіт по відновленню експлуатаційної придатності пошкоджених об’єктів в рамках електронної публічної послуги «єВідновлення», зареєструватися в електронній формі засобами Порталу Дія з подальшим поданням заяв про приєднання до переліку суб’єктів господарювання, які виконують вказані роботи.

Є додаткові питання? Звертайтеся до управління розвитку підприємництва виконкому міської ради  на електронну адресу [email protected], телефонуйте (0564)92 25 89.

Відновлюємо країну разом!

21 березня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради