Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про результати проведення громадських слухань

Створено: 2023-03-21 13:55:54Оновлено: 2023-03-21 13:56:58

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», у виконкомі Криворізької міської ради 24.01.2023 відбулись громадські слухання у форматі відеоконференції (платформа Zoоm) щодо оцінки ступеня досягнення цілей, визначених при ухваленні рішення міської ради від 26.05.2021 №506 «Про встановлення ставок плати за землю та пільг із земельного податку на території м. Кривого Рогу», в рамках здійснення заходів з повторного відстеження його результативності.

У вищезазначеному заході взяли участь члени територіальної громади, суб’єкти господарювання, члени консультативно-дорадчих органів, представники громадськості, органів місцевого самоврядування і податкових інспекцій міста.

Під час слухань присутніх проінформовано про досягнення цілей, задекларованих при прийнятті вищезазначеного рішення міської ради, надана характеристика по показникам результативності регуляторного акта щодо чисельності платників плати за землю, на яких поширюється регулювання, надходження коштів до бюджету Криворізької міської територіальної громади від сплати податку, розміру коштів і часу, що витрачаються суб’єктами господарювання та рівнем їх поінформованості з основних положень регуляторного акта.

Рішення Криворізької міської ради від 26.05.2021 №506 «Про встановлення ставок плати за землю та пільг із земельного податку на території м. Кривого Рогу» – регуляторний акт, розроблений згідно з нормами чинного законодавства України. З ухваленням цього регуляторного акта створені умови для використання земельного ресурсу в інтересах територіальної громади міста Кривого Рогу, раціонального ефективного використання земельних ділянок, забезпечення правового врегулювання майнових відносин членів територіальної громади. Установлення розмірів ставок плати за користування земельними ділянками у відсотках від нормативної грошової оцінки земель міста враховує вимоги чинного законодавства України щодо залежності розміру обов’язкових податкових платежів від містобудівної цінності й цільового призначення земель.

Аналіз показників результативності регуляторного акта свідчить про досягнення цілей, задекларованих при ухваленні, його актуальність у 2022 році та у подальшому.

Здійснення заходів з повторного відстеження рішення міської ради відповідно до вимог чинного законодавства України триває до 01 лютого 2023 року. Обґрунтовані зауваження та пропозиції приймаються від громадян, суб’єктів господарювання, їх об’єднань, наукових установ та консультативно-дорадчих органів у здійсненні державної регуляторної політики до 01.02.2023:

- департаментом регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради (адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1, каб. 519, тел. (0564) 92-27-71, електронна адреса: [email protected]),

- управлінням розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пр. Металургів, 36б, каб. 417, 418, тел. 92-25-89, електронна адреса: [email protected]),

а також на електронні адреси виконкому міської ради [email protected] і  виконкомів Тернівської, Покровської, Саксаганської, Довгинцівської, Металургійної, Центрально-Міської, Інгулецької районних у місті рад.

        

 

26 січня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради