Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

О. Вілкул: На початок 2024 року у Кривому Розі ми створили 210 укриттів у закладах освіти. Також дякуємо за прекрасні ініціативи від наших партнерів для створення безпечної та якісної освіти

Створено: 2024-02-21 09:05:51Оновлено: 2024-02-21 09:08:18

Завдяки внеску  Укрпошти, у межах Всеукраїнської програми «ЗАХИСТОК: Безпечна освіта», започаткованої благодійним фондом Київської школи економіки (KSE) облаштоване ще одне укриття на базі одного з закладів освіти  Саксаганського району.

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул провів у криворізькому ліцеї №119 виїзну нараду щодо питання підготовки захисних споруд (укриттів) у закладах освіти та того, як організований освітній процес.

«Для безпечного навчання наших дітей у місті тривають ремонти укриттів у школах, ліцеях та гімназіях. Ремонти та облаштування сховищ виконуються переважно коштами міського бюджету, але допомагають у цій роботі й наші партнери, за що їм велика подяка і від міста, і від освітян та школярів. Ми залучаємо всі можливі ресурси для створення  найбільш безпечних умов для того, щоб криворізькі діти, навіть в умовах воєнного стану, здобували якісну освіту. Наразі, у Кривому Розі у 124 школах освітній процес проходить в онлайн форматі з можливістю оф-лайн консультацій з дотриманням усіх вимог безпеки. А 99 дитячих садків працює очно, як і 10 ДЮСШ.  Взагалі, у місті облаштовано 210 укриттів у закладах освіти: 108 - у школах, 87 – у дитячих садочках та 15 - у позашкільних закладах, всі вони отримали дозвіл від ДСНС», - зазначив Олександр Вілкул.

Марина Борисенко, заступниця директорки KSE Foundation з гуманітарного напрямку, сказала: «Завдяки благодійникам, KSE Foundation обладнав уже 10 укриттів у навчальних закладах Кривого Рогу і 68 – по всій Україні. Кожне з цих відремонтованих сховищ є основою для відновлення права дітей на здобуття освіти офлайн. Укрпошта – один із найбільш благодійників «ЗАХИСТКУ», саме завдяки їхньому внеску та за сприяння місцевої влади сьогодні учні Ліцею №119 повернулись за парти. Зараз ремонтні роботи тривають ще в одному криворізькому навчальному закладі».

В укритті  ліцею, в якому проходила робоча нарада, зараз коштом міського бюджету та за  благодійні кошти від продажу поштової марки «ПТН ПНХ!», яку Укрпошта випустила до першої річниці повномасштабного вторгнення, проведено поточні ремонтні роботи з систем електроживлення, встановлено вентиляційну систему. Зроблено демонтаж міжкімнатної стіни, відгородження елеваторного вузла від укриття профнастилом, електромонтажні роботи, оздоблення підлоги та стін, встановлення додаткового туалету та  відгородження санітарної зони. Проведення цих ремонтних робіт надасть можливість збільшити кількість місць до 400.

 «Місія Укрпошти -  дбати про українців. Повномасштабна війна позбавляє сьогодні українських дітей отримувати знання в очній формі та повноцінно соціалузаватися. Отже, комфортні, безпечні та сучасні укриття - один із ключових напрямів нашої компанії. Дякуємо тим, хто придбав благодійну поштову марку «ПТН ПНХ», кошти з якої Укрпошта спрямовує на облаштування сховищ по всій країні. Дбаємо разом про освіту для майбутніх поколінь, без якої неможлива Перемога та розквіт нашої держави.» - прокоментував Ізотов Антон, операційний директор Східного регіону АТ «Укрпошта».

Ольга Добровольська, директорка криворізького ліцею №119 сказала: «Ми дуже вдячні за можливість навчати наших дітей, передусім бачити та спілкуватися з ними наживо. Діти матимуть можливість продовжити освітній процес у сховищі під час сигналу повітряної тривоги».

21 лютого 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради