Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Юрій Вілкул: «Розвиваючи освіту, ми інвестуємо в майбутнє Кривого Рогу, України»

Створено: 2015-10-02 10:28:43Оновлено: 2015-10-02 10:33:14

Напередодні  професійного  свята    педагоги Кривого Рогу приймали  теплі й щирі вітання. Міські  урочистості  до Дня працівників освіти відбулися    в академічному театрі  ім. Т. Шевченка.   

На освітянській  ниві Кривого Рогу трудиться понад   17 тис.  педагогів,  у місті   383 загальноосвітніх,  позашкільних  та дошкільних  закладів. 

«У нас є всі умови для того, щоб мешканці   отримували якісну освіту. Ви    даєте   своїм учням не лише  знання  з обов’язкових шкільних  дисциплін,  а  закладаєте  моральні,  духовні  цінності,- зазначив міський голова Юрій Вілкул,- зараз лунають  такі висловлювання,   що позашкільна освіта, гуртки  повинні  бути  платними.  Але ми розуміємо, що у такому випадку просто втратимо  цей напрямок освіти. Ми не допустимо цього  у  Кривому Розі. У  нас  40 позашкільних закладів,   їх відвідує  майже  30 тисяч дітей. Місто й надалі  розвиватиме  цю ланку». 

З  початку року   галузь  освіти фінансується з державного бюджету. Однак, цих  коштів  не вистачає. Місто  не могло залишити без підтримки вчителів. На серпневій сесії   депутати підтримали рішення про  виділення 283 млн. грн.  на  вирішення  соціально важливих питань і,  зокрема, виплату заробітної  плати , надбавок та індексації  педагогам.   «Депутати відповідально підходять   до  питань, які стосуються  підтримки та розвитку освіти. Наші  вчителі своєчасно і в повному обсязі  отримують заробітну плату та індексацію, ми  зберегли  педагогічні надбавки. Більше того, в  умовах жорсткої економії бюджетних коштів, продовжується виконання планових та капітальних ремонтів закладів освіти, запроваджуються програми енергозберігаючих технологій, оновлюється комп’ютерна техніка. Адже ті гроші, які йдуть на освіту, це не витрати, а інвестиції у майбутнє Кривого Рогу, України»,- підкреслив Юрій Вілкул.

«Цей  рік був  дуже складний для  України, але   місто  знайшло можливість і   зробило все для того,  щоб  учителі Кривого Рогу  були захищеними  у соціальному плані. У      бюджеті передбачили виплату відпускних та на  оздоровлення.  І  до професійного свята вчителі міста отримали   до заробітної  плати  додатковий  оклад»,- сказала голова профспілок  працівників освіти міста  Марина  Алфьорова.

Довідково: У 2015 році на розвиток галузі освіти передбачено

1 млрд. 127,1 млн. гривень, з них за рахунок коштів державного бюджету 471,6 млн. грн., міського – 655,5 млн. грн.

За останні п’ять років загальна мережа груп у дитячих садках збільшилася на 61, що становить додатково 1215 місць. Дошкільні заклади працюють  за різними напрямами: санаторні, спеціальні (для дітей з порушеннями розвитку), художньо-естетичні та фізкультурно-оздоровчі.

 У Кривому Розі найбільша у Дніпропетровській області мережа позашкільних навчальних закладів  - 40.  Майже 30 тис. криворізьких школярів мають можливість розвивати свої творчі здібності та  таланти у палацах і центрах дитячо-юнацької творчості, станціях юних техніків та натуралістів, центрах туризму і краєзнавства, клубах юних авіаторів і моряків, дитячо-юнацьких спортивних школах.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net


 

 

02 жовтня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради